Valilik koordinesinde başlatılan mahalle buluşmaları devam ediyor.

Mahalle buluşmalarının bu defaki rotası Kızılay Mahallesiydi.

Kızılay Mahallesi sakinleri il protokolü ile bir araya geldi.

Buluşma programına Vali Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık ve Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

YIRIK: VALİLİĞİMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU BİR ÇALIŞMA

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Geldiğim günden itibaren gerek hemşehrilerimiz gerekse mahalle muhtarlarımız hayırlı olsun ziyareti ile ilgi ve alakalarını gösterdi. Bizde bu süreçte mahalle muhtarlarımıza sadece muhtarlığı ziyaret etme değil orada yaşayan insanlarımızın da katıldığı böylesi bir toplantıyı yaparak onlara hayırlı olsun ve teşekkür ederiz ziyareti yapıyoruz. Gümüşkavak, Sanayi, Yığınki ziyaretleri ile devam eden mahalle buluşmalarımız sizlerle beraber devam ediyor. Sizlerin süreç içerisinde sıkıntı ve talepleriniz varsa onları sizlerle bilirlikte olarak meramınızı doğrudan anlatma fırsatı oluşturduk. Ben bu süreçte katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Valiliğimizin yapmış olduğu bir çalışma bu. Bunu ifade etmek isterim. Bu süreç bu şekilde devam edecek. Gayemiz sizlerin hizmetlerini etkin bir şekilde yürütülmesi. Bizim insanımız hizmete layık” diye kaydetti.

BULUT: ÇOK İSTİFADE ETTİK

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Sayın valimize çok teşekkür ediyoruz. Mahallelerde böyle bir etkinlik başlattı. Mahallelerde sadece bizler değil, bizlerle birlikte Elazığ’daki bütün bürokrasiyi taşıyor. Orada vatandaşımızın sıkıntısını ilk ağızdan vatandaşın ağzından alıp çözüm üretmeye çalışıyor. Bizde bu organizasyona katılmaktan çok mutluyuz. İnşallah bu deva edecek. Sayın valimizin dışında milletvekili arkadaşlarımız mahalle mahalle geziyor. Bundan çok istifade ettik. Kesrik Mahallemizin içinde durumu biliyorsunuz. Bir gecikme oldu ama bu tek taraflı olan bir şey değildi. Bizden kaynaklanan bir şey değil. Vatandaşımızın bu konuda kafa karışıklığından kaynaklana bir şeydi. Burada talep edilen tek katlı konutların olmasıydı. Bununla alakalı başından beri burada idarenin de gönlünden geçen çok katlı kotulardı. Ama mahalleli ısrarla ya biz eski tek katlı evlerimizi andıran konutlar istiyoruz dediler. Karşıyaka Mahallesi’nde bakanımıza söylediler ve bakanımız kabul etti” diye kaydetti.

BALIK: TÜRKİYE’DE İLK DEFA 6 AY İÇİNDE EVLER TESLİM EDİLDİ

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Sıkıntıların olduğu, TOKİ eli ile ev yaptığımız, depremden en çok etkilenen mahallelerimizde sayın valime eşlik edip bilgilendirme yapıyor ve talepleri dinliyor. Hepimiz büyük bir deprem geçirdik. Çok büyük acılar yaşadık ama bununa arkasından depremin getirdiği olumsuzlukları birlikte yaşadık. Bu bir gerçek ki Türkiye’de böyle bir seferberlik ilk defa Elazığ’da yapıldı. Mahallelerin kendi mahallerinde koruduğu rezerve alanlarına çıkarılmadığı korunduğu tek il Elâzığ. Bizde özellikle Kızılay Mahallemiz için sayın belediye başkanımızla bakanımızdan TOKİ başkanımızdan Kızılay Mahallemizin yerinde kurulması gerektiğini, çok kadim bir mahallemiz olduğunu, mahalle kültürünü bozmamamız gerektiğini anlattık ve Allah’ın izni ile Kızılay mahallemizi yerinde yaparak mahalle düzenini bozmayarak yapacağız. Allah’ın izni ile Türkiye’de ilk defa 6 ay içinde evlerin teslim edildiği, bugün Dilek ve Petek sitesinin anahtarları veriliyor. Türkiye’de ilk defa bu kadar hızlı bir dönüşüm gerçekleştirildi. Yılsonuna kadar 10 bin konutun teslim edileceği süreç yaşayacağız. Dünyada en hızlı yapılan bir inşaya gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “TOKİ ve Çevre Bakanlığı ile Kesrik Mahallemizin sakinlerinin arasında bu konuda mutabıka sağlanmadığı için süreç uzadı. Bugün inşallah burada sizleri dinledikten sonra yapılan ihaleler çerçevesinde gerekli adım atılacak. Mahalle sakinlerimizle bir araya geliyoruz. Geniş çaplı muhtarlar toplantısı, STK temsilcilerimizle bir araya geliyoruz. Elazığ’ımızın insanları ile beraber olduk. İnşallah bundan sonrada bizlerle beraber olacağız, sizleri dinleyeceğiz. Bu süreçte eksiklerimizi tamamlayacağız” diye kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: BİZLER SİZLERİN EMRİNDEYİZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Valimizle ve milletvekillerimizle mahalle gezilerimize devam ediyoruz. Sorunları yerinde tespit edip hızlı çözüm bulabilmek için çalışıyoruz. Bizler yerelde göreve geldiğimiz günden itibaren sizlerle olma gayretindeyiz. Sizlerle bir arada olup sorun sıkıntınızı dinleyip derdinizle hemhal olup sıkıntıları çözmek için çalışıyoruz. Ben göreve geldikten sonra Kesrik’e onuncu gelişim. Fırsat buldukça buraya gelip sorun ve sıkıntılarınızı dinlemek istiyoruz. Bizler sizlerin emrindeyiz. Bizler sizlere hakim olma duygusu ile değil bizler sizlere hadim olma duygusu ile hareket ediyoruz. Sizlerin söylediği her sözü emir tarik ediyoruz. Sayın milletvekillerimle Ankara’ya her gittiğimde ellerinden tutup bakanlıkları tek tek geziyoruz. Bütün mahallerimizin sorunlarını bakanlarımıza iletiyoruz. Bu şehri daha yaşanabilir kılmak için bu ekip gece gündüz çalışıyor. İnşallah yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel olacak” diye kaydetti.

IŞIK: YAPILMASI GEREKENLERİ DOSYA HALİNE GETİRDİK

Kızılay Mahallesi Baş Azası Emrah Işık, “Mahallemizin sorunları ile yakından ilgileniyorlar. Çok sağ olsunlar hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Bizler mahallelimizle birlikte yapılması gerekenleri dosya haline getirdik. Bunları sayın valimize ve milletvekillerimize sunacağı. Vatandaşlarımızın bildirmek istediği sorunları duymanızı isterim. Sizlere teşekkür ederiz burada bulunduğunuz için” dedi.