Elazığ’ın Ağın ilçesine bağlı Altunayva köyündeki başıboş köpeklerin uyuz olma ihtimali köy sakinlerini tedirgin ediyor. Uyuz hastalığına yakalanan köpeklerin köy meydanında tüyleri dökülmüş halde dolaşmaları hem köy halkını üzüyor hem de korkutuyor. 

PERKTAŞ: KÖPEKLERİN DURUMU BİZİ ÜZÜYOR

Köpeklerin durumunu yetkililere bildiren köy halkı, herhangi bir cevabın gelmediğini söylediler. Altunayva köyü sakinlerinden 46 yaşındaki Fazlı Perktaş, köpeklerdeki bu hastalığın köy halkına bulaşmaması için yetkililerden destek istedi. Perktaş, açıklamasında, “Köyümüzde hastalıklı köpeklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu hastalığın bize bulaşmasından korkuyoruz.  Köyde her gün karşılaşıyoruz ve köpeklerin bu durumunu gördükçe üzülüyoruz. Gün geçtikçe daha da kötüye gidiyorlar. Bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.” dedi.

PERKTAŞ: GİTTİĞİM HER YERDEN ELİM BOŞ DÖNDÜM

Yetkili makamlara defalarca müracaat ettiğini belirten Fazlı Perktaş, “Köpeklerin yemek ihtiyacını kendi imkanlarımla karşıladım. Maddi imkanım buna yetmese de şehirde yaşayan arkadaşlardan köpek maması istedim sağ olsun gönderdiler. Ama sürekli isteyemiyorum. Bu köpekler hem aç hem hastalıklı. Yetkili mercilere defalarca gittim. Ağın Kaymakamlığı’na dilekçe yazılmış oradan başka bir yere yönlendirilmiş fakat herhangi bir cevap gelmedi. Ağın Belediyesi’ne gittim oradan da olumsuz cevap aldım. Elazığ Belediyesi’ne gittim şehir dışı diye ilgilenmediler. Gittiğim her yerden elim boş döndüm.”

PERKTAŞ: “KÖPEKLERİN ÖLMEMESİ İÇİN EKMEĞİMİ ONLARLA PAYLAŞIYORUM”

“Köpeklerin durumu git gide kötüye gidiyor. Derilerinin üstünde yaralar çıkmaya başladı. Havalar ısındıkça bu hayvanlar daha da kötü olacak ve bu hastalık bize de bulaşacak. Bu hayvanları öldürelim demiyorum hatta ölmemesi için ekmeğimi onlarla paylaşıyorum. Ama yetkililerden isteğim, gerekli ne önlem varsa alınsın. Yoksa hayvanlardaki hastalık yarın bize bulaşacak.” diye konuştu.