. Düzenlenen basın toplantısında Fetih Ahmet Gel taleplerini dile getirdi.

Sivrice’nin adının Hazar olarak değiştirilmesi, Arıcak veya Alacakaya’ya adliye, Arıcak’a gençlik merkezi.. Bunlar MASSAD’ın talepleri.. Başkan Fethi Ahmet Gel, düzenlediği basın toplantısında bu taleplerini yetkili makamlara duyurmaya çalıştı.

Basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği toplantıda temsil ettiği ilçelerin taleplerini bir bir sıraladı.

Sivrice Stratejik Araştırmalar ve Kalkınma Derneği Başkanı Fethi Ahmet Gel ‘’MASSAD olarak ya Arıcak’ta yapılsın adliye ya da Alacakaya’da yapılsın diyoruz. Yani iki ilçeyi de kapsayacak bir adliye olsun. İki ilçe açısından bu problemi, bu olumsuz durumun ortadan kalkacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımız adli problemlerini halletmek için Elazığ’a veya Palu’ya giderek günde 4-5 saatlik yolu kat etmek zorunda kalıyorlar.’’ İfade etti.

Fetih Ahmet Gel Arıcak’a gençlik merkezi yapılmasını istedi, ardından Alacakaya’nın yollarının yapılmasını isteyerek   ‘’Yine Arıcak’a gençlik merkezinin yapılmasının çok elzem olduğuna inanıyoruz. Alacakaya’nın da dediğimiz gibi adliyeye ihtiyacı var. Aynı zamanda Alacakaya’nın yollarında sıkıntı var. Yol probleminin çözülmesi noktasında taleplerimiz var. Sivrice ilçemizde ise özellikle Hazar Baba Dağı’nda bulunan Hazreti İbrahim’in babası Hazreti Azer’in bulunmasıyla ilgili rivayetler doğrultusunda o bölgeye inanç turizmine katkı sağlamak amacıyla bir anıt yapılmasını talep ediyoruz. Hazar Baba Dağı’na çıkmak için bir kilometrelik stabilize yolun da yapılmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Fetih Ahmet Gel’in bir talebi daha vardı. Sivrice’nin adının değiştirilmesini ve Hazar olması fikrini ortaya attı.

Sivrice Stratejik Araştırmalar ve Kalkınma Derneği Başkanı Fethi Ahmet Gel, ‘’Sivrice ilçemizin adının daha kapsayıcı bir isim olan, bölgeye has ‘’Hazar’’ ismiyle değiştirilmesini istiyoruz. Konuyu gündeme getirip kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sivrice ilçemizin adının ‘’Hazar’’ olarak değiştirilmesi konusunda kamuoyundan olumlu veya olumsuz gelecek olan tepkileri değerlendirmek istiyoruz. Bugün bu konuyu da gündeme getirmiş olduk” kaydetti.