Elazığ’ın 2053 yılına kadar ihtiyacını karşılayacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi (Biyolojik Azot ve Fosfor Giderimli Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prosesi) Yapım İhalesi EKAP üzerinden gerçekleştiriliyor. İhale Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları’ndan canlı olarak yayınlandı.

İhale ve değerlendirme sürecinin canlı olarak yayınlanacağı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin planlanan teslim süresi 24 ay olacak.

Elazığ-Bingöl Karayolu 17. kilometrede yer alan mevcut arıtma tesisisin yer aldığı yaklaşık 250 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, şehrin atık su bertaraf sorununa köklü çözüm oluşturacak.

Ziver İnşaat Taahhüt Madencilik Turizm Pazarlama Sanayi Tic. A.Ş.

523 milyon 523 bin 523 TL

RSM Madencilik Enerji İnşaat ve Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Tic. A.Ş.

669 milyon 506 bin 365,57 TL

Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş.

819 milyon 56,56 TL

UÇAR: 30 YILDIR KONUŞULAN AMA YAPILMAYAN İŞLER DEDİĞİMİZ NE KADAR İŞ VARSA BUNLARI BİR BİR SAHAYA DÖKÜYORUZ

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Sebahattin Uçar ihalede yaptığı konuşmada, “Bir Elazığlı olarak teşekkürlerin en büyüğünü Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na yapmak istiyoruz. Çünkü hiçbir siyasinin girmeye cesaret edemediği alt yapıyla ilgili projelere imza atarak ve bunu da seçimden önce de yine deklare ederek ‘siyasetime de mal olsa yine de ben bu alt yapıya gireceğim’ diye bir taahhütü vardı. Bu herkesin, hepimizin malumu. Ve gerçekten göreve başladığı ilk andan itibaren can hıranç bir şekilde bunu gerçekleştirmek adına çok büyük gayretler sarf etti. Burada gerçek anlamda çok büyük işler yapılıyor. Başkanımızın gerçekten 30 yıldır konuşulan ama yapılmayan işler dediğimiz ne kadar iş varsa bunları bir bir sahaya döküyoruz, bir bir uygulamasına geçiyoruz. Alt yapı ihalemizde bunlardan en önemlisidir. İnşallah bu süreçte kazasız belasız bir şekilde sonlanır” ifadelerini kullandı.

Verilen tekliflerin ardından ihale komisyonu toplanacak ve teklifler değerlendirildikten sonra nihai sonuç açıklanacak.