İletişim Lisesinden Basın Müzesine Ziyareti

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan ekip, Elazığ Belediyesi Basın Müzesi’ni ziyaret etti.

İletişim Lisesinden Basın Müzesine Ziyareti

İletişim Lisesi öğrencilerinin ülkemizin basın tarihini daha iyi kavrayabilmesi amacıyla Gazetecilik Atölye Şefi Mine Demirel tarafından düzenlenen geziye Gazetecilik Alan Öğretmeni Yunus Top ve Gazetecilik Alanı öğrencileri katıldı.

Müze Sorumlusu İdris Akkoyun tarafından gerçekleştirilen detaylı bir sunum kapsamında müzenin oluşum süreci, haberleşme tarihi ve ekipmanları, ülkemizin basın tarihi ve önemli yapı taşları hakkında bilgi verildi.

“KAPSAMLI VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA”

Gezi hakkında konuşan Gazetecilik Atölye Şefi Demirel, müzenin şehrimiz için önemli bir kazanım olduğunun altını çizerek “Elazığ’da herkesin, özellikle iletişim ve basın alanında olanların kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir müze. Oldukça kapsamlı ve titiz bir çalışmanın ürünü. Verilen emeği her noktada görebiliyorsunuz” dedi.

Öğrencilerden Yusuf Güldalı ise müzeyi oldukça beğendiklerini, derslerde teorik olarak gördükleri ilk haberleşme araçlarının ve el yazmalarının orijinal ve replika örneklerini görmenin kendileri için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Öte yandan namık kemal ilköğretim okulu, Şehit Burhan Gatfar Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Harput Ekrem Üzel İlköğretim Okulu, TED koleji ve Doğa Koleji’de basın müzesini ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2023, 17:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137