2022- 2023 eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla başladı.

Okullar yeniden öğrencilerin sesleriyle şenlenirken okul bahçesinde bekleyen velilerde öğrenciler kadar heyecanlıydı.  

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Koç ilköğretim okulunda da tören düzenlendi.

Törende Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşları öğrencileri yalnız bırakmadı.

KÖKTEPE: ÇOCUKLARIMIZI TÜRK MİLLİ EĞİTİM’İNİN AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA EN İYİ BİÇİMDE YETİŞTİRECEĞİMİZDEN EMİN OLUNUZ

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan tören, Kıbrıs Şehitleri ilköğretim okul Müdürü Adnan Köktepe, “Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi ilköğretim meselesi demek; millet, bayrak, vatan meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsızlık ve var olma meselesidir. Bu anlamda sözlerin idraki ile bütün sorunların ancak eğitimle çözüleceğine ve ülkemizin aydınlık, mutlu yarınlara ancak eğitimle ulaşacağına inancımız tamdır. Kıymetli öğrenciler; sizleri anne, babanız kadar sevecek öğretmenlerinizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı bir insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Değerli veliler; bizlere emanet ettiğiniz değerli varlığınızın ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hatta hücrelerimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde yarınlarımızı güvenle emanet edebileceğimiz çocuklarımızı Türk Milli Eğitim’inin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz” ifadelerini kullandı.

YEREBASAN: SİZLER BU ÜLKENİN MİRASÇILARI DEĞİL, ASIL SAHİPLERİSİNİZ

İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Nahit Yerebasan, “Sevgili öğrenciler; sizler geleceğimizin teminatı olan en değerli varlıklarımızsınız. Ülkemizi yarınlara taşıyacak daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye’nin temel taşlarını atacak olan sevgili yavrularımızsınız. Şunu unutmayın ki; sizler bu ülkenin mirasçıları değil, asıl sahiplerisiniz” şeklinde konuştu.

TORAMAN: ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLENİRKEN DE KIYMETLİ VELİLERİMİZİN BU ÇOCUKLARIN ANNESİ VE BABASI OLDUĞUNU UNUTMAMALARI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Çocuklarını gönülleri rahat bir şekilde öğretmenlere emanet etmeleri için Velilere seslenen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Maddi ve manevi büyük harekatlarda bulunarak çocuklarını yetiştirmek için gayret gösteriyorlar. Kıymetli velilerimizi bu manada şükranlarımı sunuyorum. Onların bu ilgi alakası bize bir güç veriyor. Tabi bu ilgi ve alakayı okul idaresiyle, öğretmenlerimizle samimi ve içten bir diyalogla sürdürmekte büyük fayda var. Ayrıca çocuklarımızla ilgilenirken de kıymetli velilerimizin bu çocukların annesi ve babası olduğunu unutmamaları büyük önem taşıyor. Anne ve babalar olarak bizler öğretmenlik yapamayız çocuklarımıza. Çok kıymetli öğretmenlerimiz bu işi uzman öğretmenleri zaten sınıflarında bunu en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Dolayısıyla bizim sizlerden istirhamımız çocuklarımıza iyi bir anne ve baba olarak yaklaşmak” dedi.

Mehteran takımı ile birlikte programda öğretmelerinin destekleriyle gösterilerini sergileyen öğrenciler izleyenlerin beğenesini topladı.

Programın bitişi ile Vali Dr. Ömer Toraman ve beraberindekiler öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.