İmamı Azam Cami’sine Mahya Asıldı

Bu yıl camiler, yeni tip korona virüs nedeniyle evde kalınmasına ve sağlığa vurgu yapan mahyalarla donatıldı. Camilerin gerdanlığı olarak bilinen mahya, Elazığ’da da İmamı Azam Cami’sine asıldı.

İmamı Azam Cami’sine Mahya Asıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesi nedeniyle Ramazan'ın ilk gününde İstanbul'daki camiler sessizliğe büründü.

Ramazan Ayı’nda vatandaşlar evlerinde ibadete devam ederken, Ramazan geleneklerinden biri olan mahyalara camilere asıldı.

Bu yıl, evde kalınması ve sağlığa vurgu yapan yazılarla süslenen mahyalar, camilerin adeta gerdanlığını oluşturuyor.

Elazığ’da da Sürsürü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İmamı Azam Cami’sine mahyalar asıldı.

Mahyaya, Hoş geldin Ya şehri Ramazan ve Evde kal Elâzığ  yazıldı.

İmamı azam cami derneği yönetim kurulu üyesi, ikinci BaşkanAlaaddinMeydanoğlu,amaçlarının Ramazan ayının fazileti ile birlikte salgınla mücadelede vatandaşlara evde kal çağrılarını yinelemek olduğunu söyledi.

Öte yandan meydanoğlu, İmamı Azam Cami’nin 800 metrekara alanı ile 2 bin kişilik cemaati ile Elazığ’a iyi hizmet edeceğini söyledi..

Video:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert
Mert - 4 yıl Önce

İsraf olarak yapılan bir camimiz 300 mt solunda ve sağında olan cami varken bu cami neden yapıldı.Allah hesabını sorar inşAllah.o paralara yazık.

mustafa
mustafa - 4 yıl Önce

etrafında en yakın mesafede camii varken yapılmasına bir anlam veremedim.Allah ıslah etsin.

Şakir
Şakir - 4 yıl Önce

150 metre sağında Hacı Nezir Tutuş Camii, 150 metre solunda Hacı Mustafa Şahin Camii var iken 5 ana bulvarın kesiştiği yerde Yeşil alana başka camii yaparak ileride Trafiği aksatmak dine ne kadar uygundur.

Nihat
Nihat - 4 yıl Önce

Bu cami ciddi eleştiriler alıyor.

Karşıyakalı23
Karşıyakalı23 - 4 yıl Önce

Arkadaş ne enteresan milletiz haberde camiden bahsediyor hanfendi evim ağır hasarlı hafif hasarlı kira yardımı diyor biz bu kafayla çok fazla ilerleyemeyiz

ayten gezen
ayten gezen - 4 yıl Önce

evim ağır hasarlıydı kira yardımı yarı verdiniz yarı vermediniz neden acaba

SIRADAKİ HABER

banner137