Geceyi Elazığ’da geçiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir otelde düzenlediği toplantıda Elazığlılarla bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıya, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP Elazığ İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran ve davetliler katıldı.

Program sinevizyon gösterimi ile başladı.

DURAN: VİZYONUNA YAKIŞIR İLERİCİ, ÇAĞDAŞ VE GENÇLİK DOLU BİR PROJEDİR

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, “Deprem gerçeği ile bire bir karşı karşıya kaldık. Deprem süresinde ihtiyacımız olduğu anda en yakınımızda Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın takdirleriyle İstanbul Belediyesi’nin bütün ekiplerini yanı başımızda bulduk. Sayın Belediye Başkanımın bahsettiği üzere gönderilen proje burada gerçekleştirilecek proje bir Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı vizyonuna yakışır ilerici, çağdaş ve gençlik dolu bir projedir. Bu proje için kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

EROL: ELAZIĞ’I YENİNDEN YARATMA ŞANSIMIZ VARKEN BU FIRSATI KAÇIRDIK

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise deprem sonrası yaşanan sıkıntılara değinerek, “Sıkıntılı süreç yaşadık. Elazığ depremini olumlu yönden değerlendirip şehrin gelişmesi için 1980’li, yıllarda doğu bölgesinin Paris’i diye adlandırılan Elazığ’ı yeninden yaratma şansımız varken bu fırsatı kaçırdık. Şu anda yaşanan konutlardan kaynaklı başkan sokakta gezdiği zaman 10 kişiden 5’i sorununu anlatıyor. Tunceli Milletvekili aramızda, vallahi çok şanslısın. Ben Tunceli Milletvekilliği dönemimde Türkiye’nin en sorunlu kentinin Tunceli olduğunu düşünüyordum. Elazığ’a geldim Tunceli normalmiş Elazığ daha sorunlu bir kentmiş” diye kaydetti.

İMAMOĞLU: HER MAHALLEDE ÇOCUKLARDAN AYNI ŞEYİ DUYUYORUZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da, Türkiye gündemine değinerek, “Ekonomik sorunumuz var diyen insanların oranı %80 üzerinde. Bu tek başına ne kadar ortak sorunlarımızın olduğunun net işaretidir. Birçok kavram üzerinde aynı sorunları sıralayabiliriz. Örneğin bugün burada bulunmamıza vesile olan katkı sunduğumuz eğitim. Samimiyetle söylüyorum; sokakta gezdiğimizde her şehirde her mahallede çocuklardan aynı şeyi duyuyoruz. Mutsuzluk ve umutsuzluk. Arayış var. Gençlerde de kadınlarda da aynı. Yaşayan herkeste aynı. Geçlerin enerjisini çok hissediyorum. Birçok şey söyleyebilir ve ifade edebilirim ama bece önümüzdeki hedefi çok iyi ifade ettiği için iddia ediyorum kaçınılmazdır. Tereddütsüz başaracağız.” ifadelerini kullandı.