Elazığ Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor.

Meclis Başkan Vekili Aydın Kara başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda imar istimlak raporları ile ilgili söz alan söz alan MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz, belediyenin imar planına değindi ve bakanlığın gönderildiği genelgeye uyulmadığını söyledi.

Elazığ Belediyesi’nin hazırladığı istimlak programlarına değinen Susmaz, 2017 yılında da imar programına karşı olduklarını ve destek olmadığını söyledi.

İmar – İstimlak programı ile ilgili diğer meclis üyeleri de söz alarak, görüşlerini dile getirdi.

Daha sonra imar komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. İmar Komisyonu raporları arasında Elazığ Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesinde cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 bin 500 metre kare alan üzerinde yapımına başlanılan hizmet birimi alanı için imar tadilatı yer aldı..

İmar komisyonunda yer alan MHP’li Meclis Üyesi Süleyman Soysal, komisyonun raporuna itiraz ettiklerini, onay vermediklerini belirterek, gerekçelerini açıkladı.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil ve MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz da madde ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Susmaz’ın, belediyenin kaçak inşaata ruhsat istediğini söylemesinin ardından gündem maddesi tartışmaya neden oldu…

Tartışılan gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti.

Tartışmalar diğer imar komisyonu raporlarında da devam etti.

Sesler, yükseldi, ortamı yatıştırmak Meclis Başkan Vekili Aydın Kara’ya düştü.

Meclis, Elazığ ortaokulu alanının yüksek öğretim alanı olarak değiştirilmesi de kararlaştırıldı.

İmar raporlarının görüşülmesinin ardından Şubat ayı toplantılar sona erdi.

VİDEO