Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek programı kapsamında esnaflara yönelik iş geliştirme eğitimi protokolü imzalandı.

Kovancılar esnafının faydalanacağı program hakkında bilgiler veren Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, programla ilçede eğitim seminerlerinin düzenleneceğini kaydetti.

“İş geliştirme becerilerini, kapasitelerini geliştirme adına bu programın startını vereceğiz”        

Öztop yaptığı konuşmada, “Teknik destek programımızın kamu kurumlarımızın, yerel yönetimlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek kuruluşlarımızın, odalarımızın çalışanlarına ve üyelerine yönelik beşeri sermaye geliştirme alanında önemli bir programı. Kovancılar Esnaf Sanatkarlar odamız da bine yakın üyesi ile bu programda üyelerine yönelik çeşitli eğitim faaliyetleri planladılar. İş geliştirme becerilerini, kapasitelerini geliştirme adına bu programın startını vereceğiz. Önümüzdeki süreçte ilçede çeşitli eğitim faaliyetleri yürütülecek. Ben özellikle Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan ise, eğitimin önemine vurgu yaparak, başkanlık döneminde eğitim programlarına ağırlık verdiklerini söyledi.

“Eğitimsiz bir esnaf artık işini ne büyütebilir ne geliştirebilir”

Özdoğan açıklamasında, “Günümüzde eğitimsiz bir esnaf artık işini ne büyütebilir ne geliştirebilir. Çünkü rekabet ortamında eğitimsiz iş yapılamaz. Bunun bilincinde ve farkında olmamızdan dolayı hiçbir zaman esnaf kardeşlerimizin eğitimlerinden geri kalmalarını istemedik ve geri kalmamalarına da gayret ediyoruz. Bu yönde bize vermiş oldukları desteklerden dolayı Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.