Anadolu Gençlik Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Mekke’nin Fethi dolayısıyla program düzenledi.

AGD tarafından “İnsanlığa bir inşirah Mekke’nin Fethi” adlı program gerçekleştirildi.

Programa siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda sinevizyon gösterileri yapıldı.

KOCA: BİZLER BİR KARDEŞLER TOPLULUĞUYUZ

Programda konuşan AGD Şube Başkanı Recep Koca, “Cenap-ı Allah bu salonda bulunan ve burada bulunamayan tüm kardeşlerimize inşirah versin, gönüllerini hoş eylesin, ayaklarını kabrinde sabit eylesin. Tüm kardeşlerimizin ve bizlerin sıkıntılarını gidersin. Göğüslerimizi genişletsin. Bizler bir kardeşler topluluğuyuz. Bu salondakiler ve bu salonda bulunmayan 82 milyon Türkiye 1 milyon 800 milyon tüm dünya Müslümanları biz bir kardeşler topluluğuyuz. İslam’ın eklenmeye, çıkarmaya ihtiyacı yoktur. İslam konuşulsun diye yaşanılsın diye vardır. Biz inanıyoruz ki insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bizler Müslüman olsun ya da olmasın komşularımız aç iken tok yatmaktan kaçınan bir toplumuz” ifadelerini kullandı.

TURAN: UNUTTURULMAK İSTENİLEN DEĞERİMİZ ARTIK DEVLETİN SAHİP ÇIKTIĞI BİR DEĞER HALİNE GETİRİLDİ

AGD İl Sorumlusu Mesut Turan, “Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gencik Vakfı bu ülkede unutturulan değerleri yeniden ayağa kaldıran bir dernektir. Bir teşkilattır. Nasıl mı diyeceksiniz? Unutturulmak istenilen değerlerimizden biri bildiğimiz gibi İstanbul’un fethi idi. Nur içinde yatsın; derecesi yüksek olsun Erbakan hocamızın emriyle yıllardır fetih kutlamalarıyla unutturulmak istenilen değerimiz artık devletin sahip çıktığı bir değer haline getirildi” şeklinde konuştu.

BİLGİN: 50 YILDIR KUTLAMAYA DEVAM EDİYORUZ

AGD İl Başkan Yardımcısı Ersan Bilgin, “Bugün bizim gündemimizde fetihlerin ve zaferlerin anası, en büyüğü apaçık bir fetih olan Mekke’nin Fethi var. Bizler bunun için mutluyuz, huzurluyuz, sevinçliyiz. Mekke’nin Fethi geceleri, İstanbul’un Fethi geceleri, Sarıkamış programları ve benzeri milli ve manevi değerlerimize yönelik programlarımızı milli görüş hareketi, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği bünyesinde 50 yıldır kutlamaya devam ediyoruz” dedi.