İnternet Medyası Temsilcileri Ankara’da Buluştu

Türkiye İnternet Medyası Birliği'nin düzenlediği İnternet medyası Zirvesi Ankara'da gerçekleşti.

İnternet Medyası Temsilcileri Ankara’da Buluştu

Dijital çağın en güçlü yayın organı internet medyasını temsilen kurulan 850 internet sitesinin yer aldığı İnternet Medya Bilişim Federasyonunun bölge temsilcileri Ankara'da bir araya geldi. Bölgeyi temsilen İMEF Erzincan temsilcisi ve TİMBİR Türkiye İnternet Medya Birliği Erzincan kurucusu, Nehaber24.com Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Özdemir katıldı.

MGK GENEL SEKRETERİ HACIMÜFTÜOĞLU'NA ZİYARET

Zirve saat 10.00’da Milli Güvenlik Kurulu ziyaret ile başladı. MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, internet medyasının ulusal güvenlikteki önemini değinerek internet medyasının yasal statü kazanması noktasında üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

ATO'DA ÜST DÜZEY BULUŞMA

Ankara Ticaret Odası Kültür salonunda devam zirvede açılış konuşmasını İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa yaptı. Basa açılış konuşmasında internet medyasının dünyasındaki hızlı gelişime dikkat çekerek, sektörün sorunları konusunda bilgi verdi. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrâhim Yavuz, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu internet medyasının önemini ilişkin açıklamalarda bulundular.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, düzenlenen programın Türkiye internet medyası sektörüne katkı sağlayacağını söyledi. Yavuz, bakanlık olarak yerel değerlere önem verdiklerini hatırlatarak internet medya temsilcilerinden kendi kültürümüzü öncelemelerini istedi.

BÜYÜK EMEK HARCADIK

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı ve Türk İnternet Medya Bilişim Federasyonu Sözcüsü Dr. Süleyman Basa Ankara Buluşması ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Yaklaşık 1 yıldır Türk İnternet Medyası’nın gelişmesi ve haklarına kavuşması için TİMBİR’i kurmak amacıyla büyük emekler harcıyoruz. Bu çalışmaları yaparken sadece bir araya gelmiyor aynı zamanda eğitimlerle kendimizi geliştiriyoruz. “Kültürel Değerlere ve Telif Haklarına Duyarlı Yerel İnternet Haberciliği” projesi ile 525 internet haber sitesine telif hakları, kişisel verilerin korunması, kültür haberciliği, etik değerler, somut olmayan kültürel miras, güvenli internet eğitimlerini verdik. Eğitime katılan internet haber siteleri “Telif Haklarına Duyarlı Kültür Habercisi” oldular" dedi.

Programın sonunda katılan medya temsilcilerine sertifika verildi. Türkiye İnternet Medyası Erzincan Temsilcisi ve Nehaber24.com Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Özdemir'e sertifikasını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa verdi.

İNTERNET MEDYA DÜZENLEMESİ SON AŞAMADA

Yapılan toplantılarda İnternet Medyası ve sosyal medya ile alakalı yasal düzenlemenin son aşamaya geldiği, taslak maddelerin tamamlandığı bilgisi alındı. Şubat 14'te kabine toplantısında taslak maddelerin görüşülerek Mart'ta meclise gelmesinin beklendiği ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137