Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde play-off maçları sonunda şampiyon olan ve adını Süper Lig’e yazdıran Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığ İl Özel İdare’de yeni sezon planlaması kapsamında ilk dış transfer gerçekleştirildi.

Bordo-Beyazlı Ekip, Türkiye’de daha önce birçok takımda görev yapan Romanya Milli Takım oyuncusu Gabriela Marginean ile her konuda anlaşma sağladı.

Elazığ İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada "Kulübümüz yabancı oyuncu olarak Romanya Milli Takım oyuncusu, ülkemizde Süper Lig takımlarında oynayan Gabriela Marginean ile anlaştı.

Yeni sezonda takımımızda yer alacak olan sporcumuz, geçtiğimiz sezon Gündoğdu Adana Basketbol formasıyla Süper Lig'de mücadele etti. 26 maçta ortalama 30 dakika süre alıp 18,7 sayı, 2,5 asist, 4,3 ribaunt ve 1,7 top çalma ortalamalarıyla mücadele etti. Oyuncumuz 1,85 boyunda kısa forvet pozisyonunda da oynamaktadır. Romanya Milli Takımı'nda da oynayan oyuncumuz daha önce kariyerinde Adana Basket, Kayseri Basketbol, Avenida, İstanbul Üniversitesi, CSM Tavorgis gibi takımlarda oynamıştır. Gabriela Margienan’a Süper Lig'de başarılar diler, takımımız ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ederiz." Sözlerine yer verildi.

Bordo-Beyazlı Kulüp, daha önce iç transferde şampiyon kadrosunda yer alan kaptan Nihan Demirkol ve Birleşik Amerikalı Lauren Ervin’le de yeni sezon için anlaşmaya varmıştı.