Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin Irak’tan ayrılmayı öngören bağımsızlık referandum kararı almasının ardından, Türkiye’den de eleştiriler yapılmaya devam ediyor.

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Alpay Gökçe, alınan referandum kararına tepki göstererek sert bir dille eleştirdi.

Meselenin masum bir kürt bölgesi oluşturulması olmadığını belirten Gökçe, "Orada bir Kürt bölgesi oluşmasının size ya da Türkiye'ye ne zararı var " diyebilir ama bu durum bu kadar masum ve basit bir sorun değildir. Ortadoğu'da belirli bölgeler özerkleşme adı altında Kürtleştirilip Büyük İsrail inşa edilmek isteniyor. Kürtler sadece bu oyunun geçici piyonlarıdır. Bugün Filistin'in yaşadığı kaderin aynısını gelecekte kandırılan Kürt halkı yaşayacaktır. “dedi.

Referandum işini kışkırtanların, kürtlerden ziyade 1915 Ermeni tehcir yasasının intikamını almaya çalışan Ermenilerin olduğunu ifade eden Alpay Gökçe, Türkiye’nin Kerkük meselesine çekimser kalması veya ilgiliymiş gibi görünüp caydırıcı kartlarını açmaması telafisi zor sıkıntıları beraberinde getireceğini kaydetti.

Gökçe: Bölgede Türkiye'nin topraklarını da içine alan 4 parçalı bir Kürdistan kurulması hayali vardır. ABD, İsrail, İngiltere kontrolünde bir Kürdistan bölgeyi istikrarsızlaştırmaktan başka hiçbir şeye yaramayacak Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılma politikalarında tampon bölge oluşturacaktır. Meselenin özü Kerkük, Musul petrolleri ve Tevrat'ta geçen vaad edilmiş Arzı mevut toprakları bugün ki karşılığı ile Büyük İsrail’dir.
Musul, Kerkük ve ülkemizin 100 yıllık geleceği olan bu topraklar ve enerji hatları her türlü bedeli ödemeyi göze alacak kadar önemli ve değerlidir. 
Kim o topraklar üzerinde ne hayaller kurarsa kursun Musul, Kerkük, Telafer önümüzdeki 30 yıl içinde Türk toprakları olacaktır”diye konuştu.