İşbirliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam bilim tarihi araştırmaları vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İşbirliği Protokolü İmzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Eylül 2018 tarihinde ilan ettiği "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinliklerinin koordinasyonu için kurum ve kuruluşlar ile işbirliği protokolleri imzalanmaya devam ediyor.

İstanbul Gülhane Parkı'ndaki Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesi'nde yapılan protokol imza töreninde, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile 10 Üniversitenin Rektörü bir araya  geldi.

Protokol imza törenine katılan Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan yaptığı açıklamada, vakfımızın ana maksadı bilimler tarihindeki adaletsizliğin giderilmesi ve bilimler tarihindeki boşluğun doldurulmasıdır" dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli bilim adamlarından biri olan İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin hocanın İslam bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalarla bütün gençler için örnek bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vakıf ile 10 üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İş birliği protokolünü Fırat Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ imzaladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137