Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sorunlara en güvenilir çareleri bulmak amacıyla Genç ASKON Elazığ şubesi tarafından “İslam Ahlakında Ahlaklı Ticaret” konulu panel düzenlendi.

Panele AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Şırnak üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü, STK Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan ve işadamları katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

ÖZÇELİK: BİZE DÜŞEN GÖREV DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAKTIR

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan ASKON Başkanı Osman Özçelik, “Ülkemiz bu günlerde ekonomik açıdan zor bir süreçten geçiyor. Bizlere düşen görev, üretmek, çalışmak, başarmaktır, devletimizin ve milletimizin yanında olmaktır. Rabbim bizi dış güçlere boyun eğdirmesin. Fiaz lobisinden uzak tutsun inşallah. Allah’ın izniyle Peygamber Efendimizin ticari ahlakı ve adaletinden de ödün vermesin” ifadelerini kullandı.

AKAY: ÖZGÜRLÜKLERİ BAYRAKLAŞTIRARAK GERÇEKLEŞTİRMEYE ÖZEN GÖSTERİYOR

Genç ASKON Başkanı Salih Emre Akay, “ASKON bir yarın inşası, ideali ile yürüyor. Bu ideali doğru adımlar atarak ve haklı zenginlikler üreterek derin özgürlükleri bayraklaştırarak gerçekleştirmeye özen gösteriyor ve gerçekleştiriyor da elhamdülillah. 21 yıllık serüvenine 1998 yılında aynı aşkla ve aynı heyecanla devam ediyor. Ve bizler Genç ASKON ekibi olarak bu kutlu oluşumun içinde olmaktan, memleketimiz için doğrunun yanında, haksızın ve zalimin karşısında durmaktan yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya hedeflerine ulaşmak arzusu ile burada bulunmaktan dolayı çok mutlu ve huzurluyuz” şeklinde konuştu.

BULUT: RABBİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM KILSIN

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut ta, “Rahmetli Erbakan hocamızın burada adı geçti. Gerçekten hayatı boyunca mücadele ettiği bir şeydi faiz lobisi. Onun en büyük ideallerinden bir tanesiydi. Tabi bu faiz lobisi sadece bu ülkede ekonomiyle ilgilenmedi, bu ülkede sosyal yapıyla da ilgilendi. Bu ilkede insanların diniyle, diyanetiyle, geleneğiyle, örf ve adetleriyle de ilgilendi. Onları da dejenere etmeye çalıştı. Bakın bir 28 Şubat süreci yaşandı. Aslında 28 Şubat süreci 28 Şubat sadece postmodern bir darbe değildi. Aynı zamanda ekonomik bir darbeydi. Bende ekonomik ağırlıklı bir sivil toplum örgütünde başkanlık yapan bir kardeşiniz ve arkadaşınız olarak o darbeyi gerçekten o gün bütün kılcal damarlarına kadar hissetmiş birisiydim. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

Konuşmaların ardından, Enes Aslan’ın moderatörlüğünde Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü ve Prof. Dr. Kenan Peker tarafından katılımcılara “İslam Ahlakında Ahlaklı Ticaret” konulu panel verildi.

HABER: SITKI TAŞEL