İslam alemi 6 Mart pazartesi günü Berat kandilini idrak edecek…

Beraat Kandili İslam dininde mübarek gecelerden biri.  Şaban ayının on beşinci gecesi Beraat gecesi olarak kutlanır.

Beraat sözlükte, "bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak" demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır ve bu doğrultuda hareket ederler.

Bu konuda Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: "Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir belâ ile müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim"

Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygamberimize ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır.

Elazığ’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu Elazığ’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Medya grubumuz olarak, Rahmetin oluk oluk akacağı bu gecede tüm insanlığın günahlarından arınması, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyoruz.