Elazığ uçuş trafiğinde oldukça yoğun günlerini yaşıyor. 9 günlük bayram tatili öncesinde İstanbul’dan ve Ankara’dan Elazığ’a yapılacak tüm uçuşlarda doluluk kapasitesine ulaştı.

Havayolu ile Elazığ’a gelmek isteyen vatandaşlar 1 Temmuz tarihinden itibaren uçak bileti bulamıyorlar. Tüm havayolu firmalarında aynı sorunla karşılayan vatandaşlar bayram tatilini Elazığ’a gelerek fırsata çevirmek isterken uçaklardaki doluluk oranları ile karşılaşıyorlar.

Duruma tepki gösteren Elazığlı vatandaşlar tüm havayolu şirketlerinin uçaklarında yer kalmadığını bu nedenle Elazığ’a gelemediklerini söylüyorlar. Öte yandan bilet fiyatlarının yüksek olması da vatandaşları oldukça mağdur ediyor.

ANKARA’DAN ELAZIĞ’A UÇUŞLAR 9 TEMMUZ’A KADAR DOLU

Anadolu Jet Hava Yolları’nın Ankara – Elazığ uçuşlarında 1 Temmuz ile 9 Temmuz arasında boş yer yok. Ankara’dan Elazığ’a gelmek isteyenler en yakın tarih olan 9 Temmuz Cumartesi gününe bilet alabiliyorlar. Havayolu şirketinin Ankara’dan Elazığ’a olan bilet fiyatı ise 1.035 TL olarak satışa çıkarıldı.

THY’NIN ELAZIĞ UÇUŞLARINDA 10 TEMMUZ’A KADAR BOŞ YER YOK

Türk Hava Yolları’nın İstanbul – Elazığ uçuşlarında da aynı durumla karşılaşılıyor. Hava yolu şirketinde İstanbul’dan Elazığ’a olan uçuşlar 9 Temmuz’a kadar dolu. 9 Temmuz’da ise Ankara aktarmalı uçuş var. Aktarma nedeniyle 8 saat sürecek yolculuğun bilet fiyatı ise 1.713 TL olarak satılıyor. 10 Temmuz Pazar günü İstanbul’dan Elazığ’a direk uçak bileti var. Bu biletin fiyatı ise 990 TL.

Pegasus Hava Yolları’nın da İstanbul Elazığ uçuşlarının tamamı 9 Temmuz’a kadar dolu. 9 Temmuz’daki Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Elazığ Havalimanına olan uçak bileti ise 990 TL’den satılıyor. 10 Temmuz, 11 Temmuz da yine tüm uçaklar dolu olarak görülüyor.