İstanbul ve İzmir Valiliklerinden İlk Açıklama Geldi

AFAD tarafından yapılan son açıklamaya göre depremin Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında olduğu belirtildi. Depremin büyüklüğü 6.6 olarak belirlenirken, açıklamada, depremin yerin 16,5 kilometre derinliğinde olduğu aktarıldı.

İstanbul ve İzmir Valiliklerinden İlk Açıklama Geldi

"İSTANBUL VE ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

"Depremle ilgili olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Yerlikaya, "AFAD depremin merkez üssünün Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olduğunu duyurdu. 16,5 kilometre derinlikle meydana gelen deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi. Depremin uzun sürdüğü belirtiliyor" dedi.

İZMİR VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de konuyla ilgili açıklamada bulundu ve "Bize ulaşan can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" dedi. Valinin açıklamasından sonra gelen son dakika haberlerine göre Buca ve Bayraklı'da bazı binalar yıkıldı.

BUCA VE BAYRAKLI'DA BAZI BİNALAR YIKILDI

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Buca ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığı aktarıldı.

"EKİPLER ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTE

"Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Soylu, Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun" dedi.

"AFET EKİPLERİMİZ HAZIR"

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuyla ilgili olarak paylaşımda bulundu ve "Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır" ifadelerini kullandı.

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI: HERKES TELAŞLI

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin CNN Türk yayınına katıldı ve "Şu an için gelen bir ölüm vesaire haber yok. Herkes telaşlı evlerinden dışarda. 3-4 adet de artçı yaşadık. halen artçı sarsıntılar devam ediyor. Olumsuz bir haber gelmedi. Şu an herkes dışarda" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 16:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137