Elazığ’ı İstanbul’da tanıtan derneklerden biri olan Arıcaklılar Derneği, Elazığ Gençlik buluşması programı düzenledi.

Programa; AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, İstanbul’da yaşayan Elazığlılar ve gençler katıldı.

ÇETİNTAŞ: HEPİNİZE SAYGILAR SUNUYORUM

Arıcaklılar Derneği Başkanı Mirza Çetintaş, “Katılımcı arkadaşlarımıza ve değerli yönetim kuruluma çok teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: SEÇTİĞİMİZ TAKTİRDE ÇOK DAHA GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bütün dernekleriyle, sivil toplum örgütleriyle, bizlere de sıkıntıları anlatsanız, bizim de yanlış gördüğünüz, eksik gördüğünüz taraflarımızı iletirseniz bizde kendimize çeki düzen veririz, bizlerde çok daha faydalı olma yolunda adımlar atarız. Bugünde bir seçim münasebetiyle buraya geldik. 1994 seçimlerini müteakiben hemen İstanbul’da yol bakım müdürü olarak göreve başladık. Uzun yıllar burada görev yaptım. 8 buçuk yıl gibi. Bunun 6 yılı aktif yol bakım müdürlüğüydü bugün Ulaşım Daire Başkanlığı oldu. Gerçekten o gün 10-11 tane Elazığlı kardeşimiz vardı aktif olan, ön plana çıkan yol bakımdı. Bizdik ama Halk Ekmek Genel Müdürü Aziz Bey, İsmer’de et şirketinin başında olan rahmetlik Mehmet Mete vardı Madenli. Abbas Çolak vardı yine Madenli. Sivriceli o bölgeden Bermaz tarafından. İsmet Ağan vardı değerli bir abimiz Park ve Bahçeler Müdürü. Birçok kardeşimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet etti. Böyle bir ayrım yoktu ama geçen yıllar içerisinde belki idareye gelen insanlar bölgecilik yapmış olabilir, belki insanları kırmış olabilir, belki partili olarak biz kırmış olabiliriz. Bütün bunları bir yana bırakmamız lazım. Gerçekten İstanbul’da Binali Bey İDO Genel Müdürüydü biz yıl bakım müdürüyken. İDO Genel Müdürlüğünde denizcilikte önemli hizmetleri oldu. Özellikle hükümete geldikten sonra Ulaştırma Bakanlığında İstanbul’u ele aldığımız zaman Türkiye’nin her tarafına çok güzel hizmetler yaptık. En basitinden bir Bolu Tüneli. Bitmez diyorlardı, para yoktu, hükümet top atmıştı. ANAP o zaman yaptıramıyordu, patates deposu yapmayı düşünüyorlardı. Hatırlayın. Tüneli soğuk hava deposu yapmayı düşünüyorlardı. O da başta olmak üzere viyadükleriyle, köprüsüyle, double yollarıyla özellikle İstanbul’da Marmaray’dan, Avrasya’sından, üçüncü havalimanından, köprülerinden, Osmangazi’sinden, Orhangazi’sinden hepsinde çok büyük emek verdi, çok büyük projelere imza attı. İnşallah bugünde seçtiğimiz taktirde çok daha güzel projelere imza atacak” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN: BİR ŞAİBE, BİR SIKITI KARIŞTIRARAK BU SEÇİMİ KİRLETTİLER

Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Avukat Umut Özkan, “Ben öncelikle sizlere, hepinize teşekkür ediyorum. Çünkü 31 Mart’ta Esenler’de bulunan kardeşlerimiz AK Parti’mize, Milliyetçi Hareket Parti’mize, Cumhur İttifakımıza %66’yla destek oldular. Allah hepsinden razı olsun. Büyükşehirde’de biz aslında kazandık. Bir sıkıntımız yok. Çünkü baktığımız zaman İstanbul 39 ilçe; 25’ini Cumhur İttifakı kazandı. Büyükşehir Meclis Üyesi ve Büyükşehir Meclisimiz 330 sandalyeden 180’ini yine Cumhur İttifakı aldı. Ama büyükşehir belediye başkanlığında maalesef bu secime bir şaibe, bir sıkıtı karıştırarak bu seçimi kirlettiler. Yüksek Seçim Kurulu da dedi ki bu işin söz sahibi, hakemi millettir. 23 Haziran’da yine millete gidelim. Millet haklıyı doğruyu seçer ve İstanbul yönetilir” dedi.

SÖZEN: OY PUSULASINA BAKTIĞIMIZDA ASLINDA O ŞAHSIN İSMİNİ GÖRMEYECEĞİZ

Şehit aileleri konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, "Bunlar bugün biz seçime gittiğimizde, oy pusulasına baktığımızda aslında o şahsın ismini görmeyeceğiz. Pusulada Çanakkale’den bu yana karşımıza çıkan haçlı zihniyetinin günümüzdeki yansımasının resmini göreceğiz. Daha sonra Sarıkamış’ta, Galiçya’da, Kıbrıs’ta, Dumlupınar’da, Kars’ta karşımıza çıkıp yenilen haçlı zihniyetinin torunlarının resimlerini göreceğiz. Daha sonra o pusulaya baktığımızda 35 yıldır belki birçok Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşımızın İstanbul’a taşınmasına sebep olan en büyük zararı da Kürt ve Zaza halkına veren PKK terör örgütünü Abdullah Öcalan’ı ve diğer bebek katillerinin resimlerini göreceğiz” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL