İstanbul’da Elazığ Rüzgarı Esiyor

12 Aralık tarihine kadar devam edecek olan ve MARED’in destekleri ile gerçekleştirilen Elazığ tanıtım fuarı açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Elazığ’dan ve İstanbul’dan bir çok isim katıldı.

İstanbul’da Elazığ Rüzgarı Esiyor

Marmara Elazığlılar Derneği’nin katkıları ile İstanbul Maltepe’de düzenlenen Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılış programı gerçekleştirildi.

Açılış programına AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ETSO Meclis Başkan Vekili Veli Aksu, Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, MARED Başkanı Mahmut Kahraman, Elazığ İş insanları ve Elazığlılar katıldı.

SESLİ: ELAZIĞ ESNAFIMIZ BAŞARILI İŞLER SERGİLİYOR

Elazığ Esnafları adına konuşan esnaf Evren Sesli, “Bu tür tanırım günlerinde ilin esnaflarının gelmeyişi, A ilinin, B ilinin tanıtım günü olduğunda veya yöresel fuarlar olduğunda o ilin esnaflarının gelmeyişi bunları biz çok ciddi problemler olarak görüyoruz fakat biz Elazığlılar olarak öyle bir örgütlendik ki 9 tır bu alana geldik. Orciğinden pestiline, peynirli ekmeğine, salçalı köftesine kadar alıp almamanız hiç önemli değil ama Elazığ esnafımız, esnaf arkadaşlarım yöremizin kültürünü, ürünlerini tanıtmakta son derece başarılı işler sergiliyorlar şu anda” ifadelerini kullandı.

AKSU: BUNU TÜRKİYE’YE DUYURMAMIZ GEREK

ETSO adına konuşan yönetim kurulu üyesi Veli Aksu, “Türkiye’de ikinci sırada olan çeşitlilik olan bir ildir Elazığ. Ama bu kadar yüksek çeşitliliği olan bir ili de tüm Türkiye’de tanıtmak Mahmut Başkanım gibi çok değerli başkanlarımıza, vakıflara, derneklere düşmektedir. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bunu çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Sanayi odası olarak elimizden gelen maddi manevi tüm destekleri seferber etmekteyiz. Bunu hasetten bilmenizi isteriz. Ancak sizlerde çevrenizde Elazığlı olup olmayan tüm komşu, arkadaş, iş yerindeki mesai arkadaşlarınızı özellikle fuarımıza davet etmenizi, bu vesile ile Elazığ’ı tanıtmamızı yöresel ürünlerde en zengin ikinci il olmamız nedeniyle bunu Türkiye’ye duyurmamız gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÇOBAN: MEMNUNİYET DUYUYORUZ

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban da, “Hem siyasetin hem ticaretin hem sanatın hem kültürün hem de sporun buluşacağı bu tüt günlerde kısmen tabi haklıydı tanıtım günü değil ama biz yine birbirimizi tanımak, birbirimizle temas etmek ve özellikle derneklerin bir araya gelmesinden duyduğumuz hazzı burada özellikle belirtmek isterim. İnşallah güzel bir hafta sonu olur. Hem esnaflarımız bekledikleri ticari kazançlara ulaşırlar em de bizler en azından birbirimize temas etmiş oluruz” dedi.

YILDIRIM: ELAZIĞ SEVDAMIZDIR, DERDİ DE DERDİMİZDİR

Elazığ’ın kendileri için bir sevda olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Elazığ sevdamızdır, derdi de derdimizdir dedik. Bir paydaşlık söz konusu olduğunda ama, fakat, lakin demeden o paydaşlıktaki yerimizi almak için her fırsatta davet edildiğimiz yerde zamanında olmayı kendimize bir vazife edindik. Aramızda çok değerli misafirlerimizi görüyorum. Her birinin yüreğinin benim gibi attığını görüyorum. Tanıtım fuarı tanıtım demiyoruz fuarı olarak değerlendiriyoruz. Sonuç itibariyle hem tanıtım hem fuar anlamında Elazığlıların bir araya gelip birbirleriyle hemhal olmaları, bu arada Elazığlı olmayan misafirlerimizle de aynı atmosferi paylaşmak bir ayrıcalıktır. Küçük bir eleştiri yapacağım; şu çok istediğimizde yapamadığımız lobi faaliyetleri konusunda artık biraz ayağa kalkmamız gerektiğini düşünüyorum” diye ifade etti.

AKKUŞ: GAKKOŞLAR DİYARI ELAZIĞ’IN ÇOK GÜZEL ANLI AK, YÜREĞİ PAK İNSANLARINA YAKIŞIR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hasan Akkuş, “Hani şair diyor ya Elazığ’la ilgili ’79 ilki gezdim dolaştım. Zaman oldu çok şöhrete ulaştım. Çok yerlerde çok işlere bulaştım. Vatanın elleri çok güzel amma gakkoşlar diyarı Elaziz bir başka’ işte o başkalığı göstermekte gakkoşlar diyarı Elazığ’ın çok güzel anlı ak, yüreği pak insanlarına yakışır diyorum. Bu etkinliklerin yapımında Elazığ’a bu etkinliğin tanınmasında sivil toplum kuruluşları toplumun örgütlü gücü ve demokrasinin temel taşıdır diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da tüm katılımcılara selam, sevgi ve saygılarını sunuyorum” şeklinde ifade etti.

KAHRAMAN: ÇOK ANLAMLI

Programın gerçekleşmesine katkı sunan MARED Başkanı Mahmut Kahraman, “Bugün burada gastronomide Türkiye’nin ikinci ili olan, Türkiye’nin en iyi illerinden olan Elazığ’ın ürünlerini gelip alma fırsatı bulsunlar, bu ürünleri tanıma fırsatı bulsunlar. Biz Elazığ’ın turizm anlamında değerlerini tanıtmıyoruz. Panolara Elazığ’ın tarihçesiyle ilgili bilgiler aktardık ama asıl amacımız bizim gastronomi. Yani Elazığ bir azık ambarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz Elazığ’ı gezdiği zaman Elazığ’ı azık ambarı olarak nitelendirmiş ve ‘El-Azig’ demiş. Dolayısıyla da böylesine geniş bir platforma sahip olan, kültüre sahip olan bir ilin o mutfak geleneğini, mutfak yemeklerini, azıklarını tanıtması bunları vatandaşla buluşturması, Elazığ’a gelemeyen hemşehrilerimizle buluşturması çok anlamlı diye düşünüyorum” dedi.

Fuar 12 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yorum
Yorum - 2 yıl Önce

Buram buram siyaset kokan bir tanıtım

SIRADAKİ HABER

banner137