İstanbul’da “Osmanlı Döneminde Harput” Konferansı Düzenlendi

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde İstanbul Elazığlılar Yardımlaşma Derneği tarafından “Osmanlı Döneminde Harput” konulu konferans düzenlendi.

İstanbul’da “Osmanlı Döneminde Harput” Konferansı Düzenlendi

İstanbul Elazığlılar Yardımlaşma Derneği tarafından “Osmanlı Döneminde Harput” isimli konferans düzenlendi.

İstanbul’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi Tarih Bölümünde Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Doktor İbrahim Yılmazçelik katılım sağladı.

Konferansa Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, İstanbul Fındıkzade Elazığlılar Dernek Başkanı Mehmet Demirbağ, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Günün anısına Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Doktor İbrahim Yılmazçelik’e plaket takdim edildi.

SELAMANOĞLU: ÇOK GÜZEL BİR MEMLEKET

Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selamanoğlu, “Sizlerle beraber olmaktan, hemşehrilerimizle olmaktan son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü Elazığ bizim her şeyimiz. Elazığ bizim evimxiz. Elazığ’ı ruhumuzda yaşatıyoruz. Bu memlekete 10 yıl hizmet ettim. Çok güzel bir memleket. Herkes kendi memleketini beğenir ama bizim memleketimiz, bizim diyarımız, bizim Harput2umuz, bizim Elazığ’ımız, bizim ilçelerimiz hepsi birbirinden güzel. Çok güzel insanlarımız yaşıyor. Ben buradan değerli hemşehrilerime, o güzel insanlara saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ELGİN: BİRÇOK BİLGİ VERDİ SAĞ OLSUN

Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, “Mehmet Demirdağ başkanıma, Fındıkzade Elazığlılar Dayanışma Derneği yönetim kuruluna, üyelerine, hepsine çok teşekkür ediyorum. Ama bugün çok değerli konuğumuz Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik hocama çok teşekkür ediyorum. Bizi ziyadesiyle bilgilendirdi Harput konusunda. Tarihi gelişimi, nereden geldiği, Osmanlı zamanında nasıldı? Bu sürede tüm Müslümanları vesaire bunlarla ilgili birçok bilgi verdi sağ olsun” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: AMACIMIZ HARPUT’U TANITMAK

İstanbul Fındıkzade Elazığlılar Dernek Başkanı Mehmet Demirbağ, “Harput tarihi çok derin bir tarih, anlamlı bir tarih. Onun için bu tarihi yaşatmakf, anlatmak, insanlara bu duyguyu hissettirmek çok önemliydi. Gerçekten ciddi bir katılımla, siz değerli dostlarımızın katılımıyla Harput’u anlatmaya çalıştık. Hocamız Harput’u bize bilgileriyle, birikimiyle neler olduğunu, neler yaşandığını anlatmaya çalıştı. Zannedersem bu da bizim yüreğimize işledi. İnanıyorum ki kadim şehir Harput’u daha iyi daha hoş bir şekilde insanlara yansıtmak ve ülkemize tanıtmak amacımız” dedi.

YILMAZÇELİK: BU TÜR ORGANİZASYONLARDAKİ DERNEKLERİMİZ ÇAĞIRDIKLARI ZAMAN BİZLER DE KOŞA KOŞA GELECEĞİZ

Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Doktor İbrahim Yılmazçelik, “Osmanlı döneminde Harput’u ana hatlarıyla anlatmaya çalıştım. Gönül isterdi ki çok daha geniş katılımlı ondan sonra daha geniş süreli bir şey olsun. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu tür organizasyonlardaki derneklerimiz çağırdıkları zaman bizler de koşa koşa geleceğiz. Harput tarihinin bilinmesi bizim için önemli. Sadece üniversitede yapılan çalışmalar değil. Harput için yapılan tarihi çalışmalar da daha önemli” diye ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137