Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Alpay Gökçe, açıklama yaparak,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı “İstihdam Seferberliğinin Elazığ’da beklendiği gibi olmadığını söyledi.

Açıklamasında gerekli adımların istenilen oranda atılmadığını ifade eden Alpay Gökçe,seferberlik ilanından sonra Elazığ’daki işsizlik oranlarında gerileme değil; artış gözlendiğini kaydetti.

Gökçe: “Bilindiği üzere işsizlik tüm ülkenin sorunu olduğu gibi ilimizinde belli başlı en önemli sorunlarındandır. İşsizlik ve ümitsizlik ortamı ise birçok toplumsal sorunu beraberinde getirerek şehri yaşanılmaz kılar..Bu sorun çözülemediği takdirde işsizler ordusu çığ gibi büyüyecek ülke için büyük sorun ve tehdit oluşturacaktır. İlimiz ne yazık ki son yıllar da bırakın işçi, memur şehri olmayı emekli şehrine dönmüş enerjisi tamamen kaybolmuştur.Ayrıca biliyoruz ki; şehrimizde çok ciddi bir meblağ bankalarda  ve yastık altında yatmaktadır..1 katrilyonun üzerinde bir para ekonomiye kazandırılmadan atıl durumda bekletiliyor. Bu rakamın % 20 si dahi ekonomiye kazandırılacak olsa Elazığ'ın çehresi değişecek işsizlik rakamları çok gerileyecektir.Ne yazık ki bu paraların ekonomiye girmesi için gerekli adımlar atılmıyor.Yatırımcıların güvenebileceği iyimser bir atmosfer oluşturulmadığı gibi hiç kimsenin bu yönde girişim ve çabası olmuyor. İlimizin idarecilerinden beklentimiz; iktisadi ve ticari alanda çalışmalar yürütmeleri, ticarete kazandırılmayan bu paraları hızlı bir şekilde şehir ekonomisine kazandıracak girişimlerde bulunmalarıdır” dedi.