Ak Parti İl Teşkilatı Yerel Yönetimler İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Geniş Katılımla Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, il yönetimi katıldı.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Toplantıda ilk olarak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuştu. Yanılmaz, partisinin yerel yönetimlerde büyük bir değişim ortaya koyduğunu söyleyerek “ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı insan odaklı insanın rahat ve huzurunu öne alan çalışmaların özelik ile yerel yönetimlerin her kademesinde yapılmasında vesile olan en önemli adımdır. Cumhurbaşkanımız genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanı olduğu dönemde ortaya koymuş olduğu icraat, yapmış oluğu çalışmalar, yapmış olduğu yatırımlar sadece Türkiye de değil Dünyada yerel yönetimler anlayışını değiştirdi demektir. Belediyeler o dönem de ilk defa baraj yapamaya çalıştı. İstanbul’un akmayan suları akmaya başladı. Toplanmaya çöpler toplanmaya başladı. İstanbul yeniden pahı tat olmanın ne anlama geldiğini cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanın olduğu dönmem de yeniden gördüm” ifadelerini kullandı.

“RULO ÇİM SERİMİN DE REKOR KIRDIK”

Yanılmaz, ardından çalışmalarından bahsederek “ Elazığ’ımızın bütün mahallerin de oluşan yeni parklar yeni bahçeler oluşturduk. Rulo çim serimin de rekor kırdık. Yaklaşık 500 bin metre karelik rulo çim serimi ile Elazığ’ımızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirdik Çöpten enerji üretim tesisini yapıp bitirdik. Bir gün de yaklaşık 10 bin konutun elektrik enerjisini çöpten elde ettik” diye kaydetti.

“GECE VE GÜNDÜZ HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de, AK Parti’nin tek yöne odaklanan bir parti olmadığını belirterek “ Biz parti olarak sadece bir alan ile yetinmiyoruz.       Bir taraftan kongre süreçlerimizi gerçekleştirirken öte taraftan yerel yönetimler ve değerlendirme istişare toplantımızı ekonomi ile ilgili alanlarda ekonomik. Ekonomiden sorumlu ilgili başkan ve başkanlığımız ve diğer tüm alanlardaki başkanlarımız çok ummalı bir çalışma içerisindedirler. Başka partilerde kongre süreçlerine girildiği zaman diğer tüm alanları boş veren bir anlayış ortaya koyarken biz top yekûn insanlarımızı ilgilendirecek her alanda çalışmalarımız faaliyetlerimiz devam ettiriyoruz. Hiç dur durak bilmeden. Gece ve gündüz hizmetlerimize devam ediyoruz. Çünkü bizim bu insanlara bu ülkeye ve bu ümmete insanlığa hizmet etme derdimiz ve aşkımız var. Bu gün de yerel yönetimler ve istişare değerlendiren toplantımızı gerçekleştireceğiz inşallah” şeklinde aktardı.

“SORUMLULUĞUMUZ BÜTÜN ÜLKE SINIRLARINI AÇTIĞINI BİLİYORUZ”

 “Statik değil, dinamik bir yapıyız” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, sorumluluklarının ülke dışına taştığını ifade ederek “  Statik bir yapı değil. Dinamik bir yapıyız. Biz dinamik olmak zorundayız. Çünkü biz omuzlarımızda ki sorumluluğumuzu sadece beldemiz ile alakalı olmadığını ilimiz ile alakalı olmadığını sadece ülkemiz ile de alakalı olmadığını sorumluluğumuzun bu ülkenin sınırlarını da aştığını bilen bir yapıyız. Bundan dolayı gerçekten sürekli istişare edebilmek için sürekli dinamik kalabilmek için bir araya geliyoruz ve bundan dolayı da Allah’a hamt ediyoruz. Özelik ile teşkilatlar ve yerel yönetimler çok sık sahada olan ve genel merkezin iki tane kademinde olan bir yapı” diye kaydetti.

“BEN BU GÜN Kİ TOPLANTI DA NE VERECEĞİM”

Bulut’un bir değer partililere bir sözü vardı. Milletvekili Bulut “ Sık sık bir araya geliyoruz toplanıyoruz. Bu toplantıları daha farklı daha zengin daha anlamlı kılmak gibi bir sorumluluğumuz, yükümlüğümüzde var. Neden bahsediyorum. Bu toplantıları yapmadan önce toplantıya katılan her arkadaşımın şöyle düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bu gün ki toplantı da ne vereceğim. Ne alacağım demeyecek. Ben bu gün ki toplantıya ne katacağım. Nasıl zenginlik katacağım. Hangi bilgimi paylaşacağım. Hangi tecrübemi paylaşacağım. Nasıl bir tecrübe paylaşımı için de olacağım. Ancak böyle olduğunda toplantılarımız çok daha zenginleşir” diye söyledi.

“AK PARTİ’NİN SİYASETTE KENDİSİYLE YARIŞAN BİR PARTİ”

Toplantıya katılan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Mehmet Geldi, AK Parti’nin siyasette kendisiyle yarışan bir parti olduğuna vurgu yaparak “  Kesinlik ile biz belediyecilik anlamında yerel yönetimler anlamında karşılaştırmayı diğer belediyelerle yapmıyoruz. Kendi içimiz de kendi iş dinamiklerimizi istişarede bulunmak için bu toplantıyı tertip ediyoruz. Ak Parti Genel Merkez Başkanlığı olarak bütün bölgelerimizde belediye ziyaretlerimizi yerinde yaptık. Beldeler hariç. İlçe ve il belediyelerini yerinde ziyaret yaptık” ifadelerine yer verdi.

Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.