Daha önce ulusal basında haber konusu yapılan Harput Çocuk Yuvasında yaşı küçük kız çocuklarına, kurum çalışanları tarafından cinsel istismar yapıldığı konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmanın sonucu açıklandı.

2014 yılında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11.03.2014 tarihinde başlatılan adli soruşturma sonucuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Soruşturma sonucunda; Kurumda hizmetli olan şüphelilerin, 2007-2011 tarihleri arasında 15 yaşından küçük kız çocuğuna, birden çok kez cinsel istismarda bulundukları, yine aynı merkezde hizmet alım personeli olan şüphelinin 2009 yılında 15 yaşından küçük kız çocuğuna, birden çok kez cinsel istismarda bulunduğu hususunda kamu davası açmaya yeterli delil elde edilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Yaşı küçük mağdurlara yönelik cinsel istismarda bulunulduğuna dair delil bulunamamıştır. Cinsel istismar eylemlerini öğrendikleri halde adli makamlara bildirmeyen Kurum Müdürleri ve Müdür Yardımcısı ile Psikolog hakkında da dava açmak zarureti doğmuştur. Adı geçen şüpheliler hakkında çocuğun cinsel istismarı ve suçu bildirmeme suçlarından hazırlanan iddianame Elazığ 1.Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir” ifadeleri yer aldı.