İYİ Parti Elazığ İl başkanı Mevlüt Or il teşkilatı, Belediye Encümen Üyesi Gültekin Koç, kadın kolları ve gençlik kollarıyla birlikte köy gezilerini sürdürdü.

İl Başkanı Or Hoş köyü, Kıraç, Sedeftepe (mığı) köyleri ile Ağa Mezra Mahallesinde vatandaşların ve çiftçilerle bir araya geldi.

OR: KÖYLERİMİZİN BİR SÜRÜ PROBLEMİ MEVCUT

Mevlüt Or ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın özellikle çiftçilerimizin problemleri çok fazla. Altyapı, sulama, ve çiftçilerin girdi maliyetleri çiftçilerimizin belini bükmüş. Gezdiğimiz köylerin hepsinde, muhtarlarımız ve orda bulunan vatandaşlarımız artık tarım yapamadıklarından şikayetçi. Ürünlerin artan maliyetleri gübrelerin devamlı zamlanması ve gelirle gider dengesinde ki eşitsizlikten dert yanıyorlar. Köylerimizin bir sürü problemi mevcut. Yine Muhtarlarımız yolların bozuk olduğundan ve yapılmamasından şikayetçi. OR sözlerine şöyle devam etti: gezdiğimiz köylerde muhtarlarımız kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini anlatıyorlar. Hayvancılığın öldüğünü, dışardan yem ve saman karşıladıklarını söylüyorlar. Tarım ve hayvancılık ülkemizde tamamen bitmiş vaziyette. Biz söz verdik onlara dedik ki; İYİ Partimizin iktidarında İYİ Tarım İYİ Çiftçilik İYİ Ziraat yapacağız. Üreticiden tüketiciye ülkemizi tarımda verimli hale getireceğiz. Bunun sözünü İYİ Partimiz adına veriyorum. İlk seçimde tarım politikamız yeniden şekillenecek” dedi.