İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or, Elazığ’da İl, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundular.

OR: SANKİ BİR TÜCCARMIŞ GİBİ HAREKET ETMİŞTİR

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Görüyoruz ki, halkımız ve esnafımız hem deprem hem de pandemiden dolayı çok mağdur. Hiçbir esnafımızın yüzü gülmüyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de esnafımız adeta can çekişiyor. Özellikle deprem sonrası vatandaşın kendilerine muhatap bulamadığını da belirten OR sözlerine şöyle devam etti; Kamu kurumları nereye kadar vatandaşın sorunlarına duyarsız kalacak çok merak ediyoruz. Bugün 1 yılı aşkın süredir deprem enkazını üzerinden atamayan şehrimiz yaşadığı problemlere ne yazık ki tam anlamıyla çözüm bulamamış, yetkililerimiz sağlıklı ve düzenli bilgi akışı sağlayamamıştır. Toki konutları, geri ödemeli krediler, ekonomik istihdam bu şehrin belli başlı çözüm bekleyen sorunlarıdır. Toki konutlarındaki metrekare fiyatlarının yüksek olması ise, başlı başına bir sıkıntıdır. Elazığ’ın misafir kültürüne yakışmayacak şekilde evlerin hem küçük hem de2+1 şeklinde yapılması kalabalık aileler için ayrı bir problemdir. Toki ne yazık ki, halkımıza ucuz konut yapmak yerine sanki bir tüccarmış gibi hareket etmiştir” ifadelerini kullandı.

OR: EKMEK KAPILARINA KİLİT VURMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Or, “Tüm bunların gölgesinde, bu şehir ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Her gün kepenk kapatan esnaflarımıza bir yenisi ekleniyor. Bakın 600’ün üzerinde esnafımız borçlandıkları ve geri ödemeli kredileri ödeyemedikleri için, siftah yapamadan dükkan kapatıyor, ekmek kapılarına kilit vurmak zorunda kalıyorlar. Soruyoruz; bunun vebali hükümetimizde değildir de kimdedir? Ülkemizde lebaleb kongre salonları tıklım tıklım doluyken, ve kongreler yapılıyorken, kayak merkezlerine toplu geziler devam ediyorken, virüs bulaşmıyor da esnafımız dükkan kapatınca mı hastalık bitiyor anlamış değiliz. Bu yanlış uygulamaların biran önce son bulmasını diliyor, iktidarı duyarlı olmaya ve esnafımıza can suyu olacak tedbirler almaya davet ediyoruz. Biz İYİ Parti olarak tüm Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Genel Başkanımızın da dediği gibi; koltuk değil ayakkabı eskiteceğimizin sözünü veriyoruz. Buradan hükümete şu çağrıyı da yapalım. Esnafı yaşat ki Türkiye ekonomisi yaşasın” şeklinde konuştu.