İYİ Parti Milletvekili Adayı Sönmez: Elazığ’ın Hakkını Savunmak İçin Bu Yola Çıktık

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez, seçim çalışmalarına devam ediyor.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Sönmez: Elazığ’ın Hakkını Savunmak İçin Bu Yola Çıktık

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Av. Dr. İrfan Sönmez, Baskilliler Derneği’nde dernek üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Baskilliler Derneği Aygün Çam ile ilçenin sorunlarına dair konuşan Sönmez, çözümü konusunda projelerini vatandaşlarla paylaştı.

AYGÜN ÇAM: BASKİL’E ŞIRA PAZARI KURULMASINI İSTİYORUZ

Seçim çalışmalarına büyük bir yoğunlukla devam eden İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı İrfan Sönmez, Baskilliler Derneği’nde vatandaşlarla bir araya gelerek onları dinledi. Dernek Başkanı Aygün Çam, Sönmez’e ilçede yaşanan sıkıntıları anlattı. Dernek Başkanı Aygün Çam, Kayısı üretiminde önemli bir yere sahip olan Baskil’de, ürünün pazar payının genişletilmesi için Şıra Pazarı’nın açılmasını istediklerini dile getirdi. Baskil ilçesinin yolları ile ilgili de sıkıntıları o0lduğunu ifade eden Aygün Çam, Sönmez’e ilçenin talep ve sorunlarını ileterek: ” Elazığ’ın kayısı üretiminde en önemli ilçelerinden biri olan Baskil’de ticaretin gelişmesi ve kayısı üreticilerinin pazarının genişletilmesi amacı ile ilçeye bir Şıra Pazarı’nın kurulması gerekiyor. Onun dışında Kanyonlarımız var. Turizme kazandırılması için çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Yıllardır ilçemizin yol sorunu çözülmedi. Bu konuda çalışmalar yıllardır var ama çözüme henüz ulaşmadı. Baskil’de Üniversiteye ait meslek yüksek okulu var. Ancak öğrencilerin barınabileceği bir yurt yok.” dedi.

SÖNMEZ: BASKİL’İN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

Sönmez dinleyerek not aldığı bu sorunların çözümü için gerekli görüşmeleri yapacaklarını ifade etti. Baskil’in üretim anlamında kalkındırılması ve üreticiye teşvik verilmesi gerektiğini de kaydeden Sönmez, ekonomik kalkınma için üretimin önemine vurgu yaptı.

SÖNMEZ: BİZ ELAZIĞ’IN HAKKINI HUKUKUNU GÖĞÜSLEYEBİLECEK BİR SİYASETÇİ OLMADIĞI İÇİN BU YOLA ÇIKTIK

Daha sonra vatandaşları dinleyen ve onlarla sohbet eden Sönmez, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Elazığ’ın da Baskil’in de yıllardır hak ettiği değeri görmediğini ifade eden Sönmez, “Biz Elazığ’ın hakkını, hukukunu savunmak için bu yola çıktık. Bu yola çıkmadan önce de mahalli ve ulusal kanallarda Elazığ için konuştum. Susmadım, susmayacağım. Ben niçin aday olduğumu soranlar oluyor. Siyaset çok ağır vebali olan bir iş. Ancak Elazığ’ın siyasetine baktığımda yıllardır çözülmeyen, hantallaşmış sorunlarla baş başa kalmış bir şehir görüyoruz. Seçimlerde aday olanlara baktım. Elazığ’ın yükünü kaldırabilecek, sorunlarına göğüs gerecek ve çözümü için yumruğunu masaya vurabilecek adaylar olsaydı, ben siyasete girmezdim. İkinci bir sebep şu ki siyaset son 20 yılda çok yozlaştı. Eğer iktidar partisinden değilseniz, işe girme hatta insan gibi yaşama hakkınız yok. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bu gün çıkıp şunu söyleyebiliyor’ Bize oy vermeyen PKK’lıdır. Bize oy vermeyen FETÖ’cüdür. Oysa ülkemin her insanı değerlidir. Hangi partiden olursa olsun. Bu bayrak benim diyen tüm bireyleri değerlidir” dedi.

“MİLLİYETÇİLİK ‘KAHROLSUN HDP’ DEMEK DEĞİL, ÜLKEDEKİ BÜTÜN DEĞERLERİ BÜTÜNLEŞTİREBİLMEKTİR”

Ülkede son yıllarda siyasetin kutuplaşma üzerine yürütüldüğünü de dile getiren Sönmez, ılımlı ve birleştirici siyasetin toplumun refaha ulaşması için yapılması gereken ilk şeylerden biri olduğunu ifade etti.

Sönmez ülkenin en önemli sorunlarından biri olan terör meselesine de değinerek şu açıklamalarda bulundu: “Milliyetçilik; ”Kahrolsun HDP” demek değildir. Milliyetçilik bu ülkede bütün değerleri bütünleştirebilmektir. Farklı gülerle mücadele akılla, ilimle olmalıdır. İktidar PKK ‘yı bitirdiğini iddia ediyor belki. Evet Türkiye sınırları içerisinde az sayıda PKK militanı kalmıştır. Ancak bu sadece etkin mücadelenin bir neticesi değildir. PKK Suriye’de yapılanmasını kurdu, devleti üzerine çekmemek için Türkiye’de eylem yapmıyor. Olay bu. Orada kurumsallaşıncaya kadar, kurduğu yapıyı devletleştirinceye kadar Türkiye üzerlerine gitmesin diye eylemler yapmıyor. Son şehitlerimize bakın. Türkiye sınırları içinde değil, Suriye ya da Irak sınırları içerisindedir”

İktidarın artık çözüm üretemeyecek hale geldiğini ve bunu sümen altı etmek için de terör konusunu bir maşa gibi kullandığını ifade eden İrfan Sönmez, “Vatandaş açlık diyor, iktidar bunlar PKK’lı diyor, vatandaş ‘işsizim’ diyor, iktidar sen FETÖ’cüsün diyor. Vatandaş et alamıyorum diyor. Onlar diyor ki vatan haini. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki, TOKİ konutlarını bedava vereceğiz. Bu zaten olması gereken bir şeydir. Ve yapılabilir. Ama Tayyip Erdoğan diyor ki’ bütçede para mı var yapasın.’ Aslında bütçeyi bitirdiklerini, ekonomiyi bitirdiklerini itiraf ediyor.

“AFETTEN ZARAR GÖREN HERKESİN EVİ BEDELSİZ OLARAK YAPILIP VATANDAŞA TESLİM EDİLECEK”

Ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. On binlerce insanımız vefat etti. On binlerce insan evsiz, işsiz kaldı. Şimdi bir afet yasamız var. Bu yasa gereği devlet, afetten dolayı zarara uğramış her vatandaşın evini bedelsiz olarak yapmak zorundadır. O nedenle biz iktidara geldiğimizde vatandaşlarımızın evlerini bedelsiz bir şekilde onlara teslim edeceğiz.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137