İYİ Parti Seçim Bürosu Açtı

İYİ Parti İl Teşkilatı, Hürriyet Caddesi’nde seçim bürosu açtı. Büronun açılışının ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erol ziyarette, ittifakla ilgili de açıklamalarda bulundu ve “Elazığ’da ittifak konusunda bilgi kirliliği var” dedi.

İYİ Parti Seçim Bürosu Açtı

İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatı, 31 mart yerel seçim çalışmalarını yürüteceği seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Hürriyet Caddesi’ndeki seçim Bürosunun açılışına İyi Parti İl Başkanı Mevlüt Or, Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ ve partililer katıldı.

Seçim bürosunun açılışının ardından CHP Milletvekili Gürsel Erol hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ŞEKERDAĞ: BİSMİLLAH DEDİK YOLA ÇIKTIK

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ, “Bilindiği üzere 31 Mart’da yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti’nin adayı olarak Belediye Başkanlığı adaylığımızı açıklıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bismillah dedik yola çıktık. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Desteklerinizden ve teveccühlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı muhabbetlerimi, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

EROL: YAPILAN ÇALIŞMALAR VE GÖRÜŞMELERDE ELAZIĞ KONUSU BİRİNCİ SIRADA

Şekerdağ’ın ardından açıklamada bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ için hayırlısı ne ise, hangi adayımız hayırlıysa Allah ona nasip etsin. Tabi son zamanlarda Elazığ’da bu ittifakla ilgili bilgi kirliliğinden oluşan bir merak var. Aslında ben bu anlamda hem açığa kavuşturmak hem de Elazığ seçmenini bilgilendirmek için geldim. Ali Bey’e önce nezaket ziyaretinde bulunup adaylığını kutlamakla ilgili buradayım. Gelmeden önce Sayın Genel Başkanımızla da görüşerek geldim buraya. Tabi İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ittifak görüşmesi var. Bu ittifak görüşmesi büyük şehirlerde, metropol kentlerde sonuçlandı. AKP’nin karşısında İYİ Parti’nin hangi illerde belediye başkan adayı çıkaracağı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi metropol kentlerde, büyükşehirlerde aday çıkaracağı konusunda bir uzlaşma sağlandı. Bundan sonraki süreçte İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifak görüşmeleri iller bazında ve ilçeler bazında yapılacak. İller ve ilçeler bazında yapılan çalışmalar ve görüşmelerde de Elazığ konusu birinci sırada” şeklinde konuştu.

EROL: BURADA ÖNEMLİ OLAN SONUÇ ALIP SEÇİM KAZANMAK

Elazığ’la ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Erol, “Elazığ’la ilgili burada seçimin hangi koşullarda ve şartlarda, hangi stratejiye dayalı olarak kampanya tekniği olarak, söylem olarak hangi aday üzerinde nasıl uzlaşması ve hangi parti çatısı altına girilmesiyle ilgili bu konuda biz Sayın Genel Başkanımızla bilgilerimizi paylaştık. Kendisine gerekli bilgileri verdik. Sanıyorum İYİ Parti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneticilerinin ilk toplantılarında Elazığ konusunda bundan sonra izleyeceğimiz yol ile ilgili bir karar alınacak. Benim umudum ve beklentim tabi ki Genel Merkezindir. Ama burada bir ittifakın olacağı konusunda, ittifakın olması gerektiği konusunda beklentim var. İnşallah bunu başaracağız. Sonuç itibariyle 2 parti Türkiye genelinde böyle bir ittifak kuruyorsa Elazığ’da da bunu başarıya ulaştırmak için bu ittifakın olması gerektiği düşüncesindeyim. Burada önemli olan;; A partisinin veya B partisinin çatısının altına girmek değil. Burada önemli olan sonuç alıp seçim kazanmak. Seçim almak içinde akıl, mantık neyi gerektirirse onu yapmak lazım” dedi.

EROL: GENEL MERKEZİMİZİN İRADESİ NASIL OLUŞURSA BİZ O KARARIN ARKASINDAYIZ

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile Elazığ’la ilgili görüştüğünü ifade eden Milletvekili Erol, “Bizim Sayın Genel Başkan’a verdiğim bilgide Elazığ’da toplamda 20 belediyenin olduğunu, bu 20 belediyede bir tek meclis üyemizin bile olmadığını, yerel seçimlerde çok iddialı olamayacağımızı, ancak bir ittifakla Elazığ’da yerel seçimle başarının oluşabileceğini, seçimi kazanacağımızı söyledim. Sayın Genel Başkanımızı bu konuda bilgilendirdim. İttifakında tabi ki gönül isterdi ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milletvekiliyim. Keşke Cumhuriyet Halk Partisi’nden adayı çıkarıp tek başımıza seçim alma şansımız olsaydı. Biz bu gücü kullanabilseydik. Ama İYİ Parti ve CHP arasında Türkiye genelinde nezaket kuralları ve böyle bir anlaşmaya yönelik, uzlaşmaya yönelik çalışma varsa bizim için hiç önemli değil. İYİ Parti veya Cumhuriyet Halk Partisi. Burada kiminle hangi partiyle, hangi adayla seçimi nasıl alacaksak Genel Merkezimizin iradesi nasıl oluşursa biz o kararın arkasındayız” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137