Meydana gelen deprem sonrasında yaraların sarıldığı Elazığ’da 5 derslikli 200 öğrenci kapasiteli anaokulu yapılacak.

THY kabin memurları tarafından oluşturulan İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği ilk faaliyetlerini depremin yaşandığı Elazığ’da yapacak.

Bizmişen mevkiinde prefabrik olarak yapılacak okulun kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

SÖYÜ: EN KISA SÜREDE TESLİM EDECEĞİZ

İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Söyü, “Derneğimiz ilk faaliyeti olarak Elazığ’da ki depremzede çocuklar için bir anaokulu yapma kararı aldı. Bu anaokulunda bulunduğumuz arazında bütün havacılık sektörü çalışanları ile inşa edeceğiz inşallah. Bu projede bize destek olan sayın valimize, vali yardımcılarımıza, sayın bakanlarımıza, il milli eğitim müdürümüze, teşekkürlerimizi sunuyoruz. İl milli eğitim müdürlüğümüzle gerekli protokolleri yaptık. İnşallah yakın zamanda inşaatımızı başlatacağız ve en kısa sürede teslim edeceğiz” dedi.

IRMAK: 15 GÜN İÇİNDE KURULUMU GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

Yüklenici firma olan ARC Yapı mimarlıktan Çetin Irmak’ta 1 hafta içerisinde temeli atacaklarını belirterek, “1 hafta içerisinde temeli yapılacak olup yaklaşık 15 gün içinde kurulumu gerçekleştirilecektir. Bina prefabrik bina olup çok hızlı bir şekilde montajı sağlanacaktır” diye kaydetti.