İzmir Adliyesi Saldırısında Bombaları Getirmekle Suçlanan Sanık, Hakim Karşısına Çıktı

Fethi Sekin ile Musa Can'ın şehit olduğu İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında kullanılan patlayıcıları, örgüt mensuplarına temin ettiği iddiasıyla 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan Delil Hıso'nun yargılanmasına bugün başlandı. Sanık avukatlarının ek savunma talebinde bulunmasının ardından mahkeme heyeti, Hıso'nun tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 27 Temmuz'a erteledi.

İzmir Adliyesi Saldırısında Bombaları Getirmekle Suçlanan Sanık, Hakim Karşısına Çıktı

Elazığlı Polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ın şehit olduğu İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında kullanılan patlayıcıları, olaydan 6 ay önce Mardin'den İzmir'e otobüsle getirip örgüt mensuplarına teslim ettiği iddiasıyla hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Suriye uyruklu Delil Hıso'nun yargılanmasına başlandı.

İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Delil Hıso ve avukatları hazır bulundu.

Tercüman aracılığıyla savunması alınan Hıso, hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığını savundu.

'TEHDİT ALTINDA İFADE VERDİM'

Savaştan kaçıp 2013 yılında Türkiye'ye çalışmaya geldiğini ileri süren Hıso, "Nusaybin'de ütücü olarak çalıştım. 2016 yılında A.Ö. ile İzmir'e gezmeye geldik. Okul arkadaşım bizi otogarda karşıladı. Burada 8-9 gün arkadaşlarımda kaldık. Sonra tekrar Kızıltepe'ye döndüm. Mardin'den İzmir'e gelirken hiçbir şey getirmedim. 2018 yılında kaçak yollarla Irak üzerinden Kamışlı'ya gittim. 2021'in 7. ayında tekrar Türkiye'ye geri dönmek için yola çıktığımda Özgür Suriye Ordusu beni yakaladı." dedi.

Mahkeme başkanının savcılıkta etkin pişmanlıktan faydalanmak isteğini hatırlatması üzerine Hıso, tehdit altında ifade verdiğini öne sürdü.

DURUŞMA ERTELENDİ

Daha sonra tanık A.Ö, SEGBİS aracılığıyla ifade verdi.

İzmir'e Hıso ile yanlarında 2 küçük çantayla geldiklerini anlatan A.Ö, "Bizi Delil Hıso'nun arkadaşı karşıladı. Yanımızdaki çantalarda sadece kıyafet vardı. Kimse bizimle bir şey göndermedi, getirmedik. Ben Delil'in yanında olduğum zaman kimse yanımıza gelmedi." diye konuştu.

Sanık avukatlarının ek savunma talebinde bulunmasının ardından mahkeme heyeti, Hıso'nun tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 27 Temmuz'a erteledi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Adliyesi C Blok girişinde 5 Ocak 2017'de bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, teröristlerle çatışmaya giren trafik polisi Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuş, 19 kişi yaralanmıştı.

Olayda kullanılan otomobilleri temin eden ve 1 Ocak 2017'de Hakkari Esendere Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yaptığı tespit edilen Abdulkahar Karasaç ile irtibatı olduğu iddia edilen İsa Zorlu yakalanmış, hakkında dava açılan Zorlu, ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Henüz yakalanamayan Karasaç hakkında da kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Saldırıda kullanılan mühimmatları Mardin'den İzmir'e taşıdığı ve teröristlere teslim ettiği öne sürülen Delil Hıso da Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

Hıso hakkında hazırlanan iddianamede, 1 kez "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma", 2 kez de "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçlarından olmak üzere 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 19 kez "kasten yaralama" ve 24 kez "patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından da cezalandırılması talep edilmişti.(karar.com)

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2022, 15:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
BÖYLE ADALET OLMAZ
BÖYLE ADALET OLMAZ - 2 yıl Önce

BU PİÇİN KIÇINDA BOMBAYI PATLATMAYAN ADALETİ TANIMIYORUM....İDAM İSTİYORUZ....MECLİSTEKİ BEYEFENDİLER HER DEFASINDA TOPLUMU KANDIRIYORSUNUZ...İDAM GELMEDİĞİ TAKDİRDE BU TOPLUM DÜZELMEZ....KISASTA HAYAT VARDIR.....

Veysel
Veysel - 2 yıl Önce

Baskilin Elazığın gururu, nur icinde yatasın, Seni şehit edenleri Cenabı Allah kahretsin perişan etsin.

SIRADAKİ HABER

banner137