24 Ocak depremi sonrası İzzetpaşa Mahallesi Şehit Ozan Nadir Sokakta bir bina ağır hasar alarak geçtiğimiz aylarda yıkıldı. Bunun ardından alanda düzeltme çalışmaları başladı.

Vatandaşlar bu alanda temizleme ve demir çıkarma işlemi yapılırken çevredeki binanın duvarlarının da hasar aldığı söyledi.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Coşkun mahalle muhtarından veya başka bir kurumdan izin alınmadan arsada çalışmalar yapıldığını ifade ederek maddi ve manevi hasarlarının karşılanması için yetkililere seslendi.

COŞKUN: CAN GÜVENCEMİZ YOK

Ahmet Coşkun yaptığı açıklamada, “Yanımızdaki bina 24 Ocak 2020 depreminden sonra hasar aldı. Bina geçtiğimiz aylarda yıkıldı. Geçtiğimiz günlerde de bazı ekipler gelip burada demir çıkarma temel düzenleme çalışmaları yaptıklarını söylediler. Bizde izin belgelerinin olup olmadıklarını sorduk. Muhtarlıktan izin aldıklarını söyledikten sonra mahalle muhtarımız ile görüştük öyle bir iznin verilmediğini söyledi. Yaptıkları çalışma hem izinsiz hem de çevredeki binalara zarar verdi. Bizim binamızın şuan duvarlarının bir kısmı çatlak durumda. Bu binada bizim can güvencemiz yok. Burada tekrar hasar tespit çalışması yapılmalı. Bu izni kim verdi ortaya çıkmalı hangi kuruma bağlı ise bu olay ile ilgilenilmelidir. Hangi kurum izin vermişse gelip buradaki mağduriyeti dinleyip oluşan maddi ve manevi hasarı karşılamalıdır” dedi.