İl Jandarma Komutanlığı trafik Jandarması tarafından trafik denetimi gerçekleştirildi.

Elazığ ile Tunceli’nin Pertek ilçesi karayolunda gerçekleştirilen drone destekli denetimlerde ekipler, trafik kurallarını ihlal eden sürücüler drone ile tespit edildi.

113 aracın denetlendiği uygulamada sürücülere emniyet kemeri takılması, hız kurallarına uyulması, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları konularında bilgilendirme yaptı.

JANDARMADAN SEMİNER

Kovancılar ilçesinde öğrenci servis sürücülerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

İl Jandarma komutanlığına bağlı Trafik Jandarması ekipleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde, "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" kapsamında sürücülere bilgiler aktarıldı.

Bu çerçevede taşımalı eğitimde öğrenci servis aracı kullanan 62 şoföre, genel trafik kuralları, emniyet kemerinin kullanımı hakkında bilgi veren ekipler, öğrencilerin güvenli taşımaları konusunda sürücüleri uyardı.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca kent genelinde radarlı hız denetimi, kural ihlali, emniyet kemeri ve trafik kazalarının meydana gelmemesi için drone destekli trafik kontrollerine ve servis sürücülerine yönelik seminerlere devam edileceği açıklandı.