Kadavradan Karaciğer ve Kornea Alındı

Elazığ’a yeni kazandırılan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kadavradan alınan organlar, Türkiye’de organ nakli bekleyen vatandaşlara yaşam kaynağı olmak üzere farklı merkezlere gönderildi.

Kadavradan Karaciğer ve Kornea Alındı

Elazığ Şehir Hastanesi’nde yapılan operasyonda kadavradan alınan organlar, Türkiye’de organ nakli bekleyen vatandaşlara yaşam kaynağı olmak üzere farklı merkezlere gönderildi.

UMUTLA ORGAN BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZA YAŞAM KAYNAĞI OLACAKTIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Fethi Sekin Şehir Hastanemiz Yoğun Bakım Ünitesi’nde Beyin ölümü gerçekleşen vatandaşımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Vefat sonucu hastanemiz Organ ve Doku Bağış Birimi Koordinatörleri hasta yakınları ile görüşerek organ bağışı konusunda gerekli onayı aldıktan sonra Fethi Sekin Şehir Hastanemizin ilk donöründen organ alma operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Alınan Karaciğer ve 2 adet Kornea ülkemizin bir başka köşesinde umutla organ bekleyen vatandaşlarımıza yaşam kaynağı olacaktır. Vefat eden vatandaşımızın yakınları gerçekten ülkemizin sağlık alanındaki temel sorunlarından biri olan organ bağışı konusunda örnek bir davranışa imza atmışlardır. Burada kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu davranış kitlelere örnek bir şekilde artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN 6. ŞEHİR HASTANESİ”

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk organ alma operasyonu olduğunu belirten Doç. Dr. Polat, “Bilindiği üzere Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, ilimizde Türkiye’nin 6. Şehir Hastanesi olarak Ağustos ayında hizmet vermeye başladı. Hastanemiz son teknolojiye uyumlu bir donanıma sahip olarak hizmet vermektedir. Dolayısı ile hastanemizde 2 adet Organ Nakli Ameliyathanesi bulunmaktadır. Organ ve Doku Bağış Birimimiz bu konuda özverili çalışma gerçekleştirmiş olup, hastane yönetimine ve kendilerine ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137