Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumda kadının yerinin üst seviyelere ulaşabilmesi amacıyla Kadem Elazığ İl Temsilciliği ve Sosyal Politikalar ve İl Müdürlüğü tarafından Güçlü Kadın, güçlü Aile ve Güçlü Türkiye sloganı ile stant açıldı.

“AMACIMIZ KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKMEK”

Açtıkları stant hakkında bilgi veren Kadem İl Temsilcisi Esra Soylu, “Sabahın erken saatlerinden bu saate kadar kadın, erkek, çocuk yaşlı demeden birçok hemşerimizin ilgisini ve dikkatini çeken stant oldu. Amacımız bir farklılığı konuşturmak, bugüne dikkat çekebilmek, kadına karşı uygulanan şiddete dikkat çekebilmek, bu konuda bir farkındalık oluşturabilmek ve her şeyden öncesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle bugün Dünya Kadınları Günü yani dünyanın her bir köşesinde savaş vesilesiyle olan, Suriye hapishanelerinde eziyet gören, işkence gören şiddetin her türlüsüne maruz kalan, her türlüsüne maruz kalan bir çok kadının günü aslında” ifadelerini kullandı.

“BUNLARA BİR DUR DİYELİM”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ise, “Toplumda bir farkındalık yaratmalıyız, yaratmak durumundayız. Çünkü son yıllarda, son günlerde kadına şiddet haddinden fazla yüksek bir hale geldi. Ne olur bunlara bir dur diyelim. Evlatlarımızın anneleri, bizlerin anneleri bu güzelim insanları mutlak suretle bu nadide insanları muhafaza edelim. Saygıda, sevgide onlara kusur etmeyelim. Mutlak suretle küçük yaşta evliliklerin önüne geçmeliyiz” şeklinde konuştu.