Kadın Çiftçilerimiz Adana Tayem’de

Projeli Sulama Eğitimleri 11. Kalkınma Planı kapsamında “Suyun Bilinçli Kullanımı” konusunda eğitim almak üzere 20 kadın çiftçimiz KTV Şube Müdürü Kadir ATEŞ ve teknik personel ile birlikte Adana Zirai Üretim İşletmesi, Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğüne (TAYEM) gitti.

Kadın Çiftçilerimiz Adana Tayem’de

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü KARAHAN; “ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, Projeli Sulama Eğitimleri 11. Kalkınma Planı kapsamında 2018-2022 yılları arasında gerçekleştirilmek üzere uygulamaya konulan Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı içerisinde suyun bilinçli kullanımı için 20 kadın üreticimiz Adana’ya gidiyor.

Kursiyerlere Adana Zirai Üretim İşletmesi, Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde üç gün boyunca eğitim verilecek. TAYEM’ deki eğitimden sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce on gün süreli “ Basınçlı Sulama” eğitiminin verileceğini ” söyledi.

KARAHAN: SUDAN TASARRUF DA SAĞLAYACAKTIR

Konuşmasının devamında son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaşanan kuraklığa dikkat çeken Karahan; “ Tarımda mevcut su kaynaklarının bilinçli kullanımı üründe verim ve kaliteyi artıracağı gibi sudan tasarruf da sağlayacaktır. Bu sayede hem çiftçilerimiz hem de Türkiye ekonomisi kazanacaktır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
bir laf vardı eskilerden...
bir laf vardı eskilerden... - 2 yıl Önce

Bir laf vardı eskilerden, mahalle yanarken birileri saçını tarıyordu. Sahi kimdi o.

XJSSDCKDMVF L
XJSSDCKDMVF L - 2 yıl Önce

ŞİMDİ BUNLAR ÇİFTÇİ Mİ

SIRADAKİ HABER

banner137