Kadın Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

Elazığ Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve eşinin katılımıyla açıldı.

Kadın Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

Elazığ Belediyesi çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Nailbey Mahallesinde Kadın Yaşam Merkezi'ni açtı.

Merkezin açılışına Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve eşiyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

"Bizim rehberimiz odur"

Türkiye'de kadına çok önem verildiğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Hiçbir yerde kadını baş tacı yapan, yücelten, insanın bir yarısı olarak gören, erkeğe denk tutan ve toplumun her alanında önünü açan bir anlayış yoktur. Bizim en çok örnek almamız gereken Peygamber efendimizdir. Bizim rehberimiz odur. Onun hem hadislerine hem de yaşamına baktığımızda kadının nerede olması gerektiğini çok iyi görürüz. Peygamberimiz kadını gerçekten yüceltmiştir. O kadar nazik davranmıştır ki gece ibadete kalkarken bile eşinden müsaade istemiştir. Bu kadar kıymetli görmüştür. Hatice anamız İslam tarihinin en önemli iş kadınıdır. Bu alanda en önemli rehberdir" dedi. 

"Kadınlarımız dinamikse, canlıysa ve sağlamsa bilelim ki toplum sağlamdır"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birçok etkinlik yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Kadın yaşam merkezini de bu çerçevede açıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana sosyal alanlarda birçok çalışmalar yaptık. Bunun en başında da kadınlar ile ilgili yaptığımız çalışmalar geliyor. Anne üniversitesi bu çerçevede kuruldu. Devam ediyor ve büyük bir ilgi ve alakayla karşılanıyor. Aile danışma merkezimizi bu çerçevede kurduk. Hem ailelere hem de çocuklara ciddi manada danışmanlık hizmeti veriyorlar. Birçok ailenin huzurla hayatlarına devam etmesine vesile oluyorlar. Kadınlarımız dinamikse, canlıysa ve sağlamsa bilelim ki toplum sağlamdır. Onların varlığı bizim ve ülkemizin varlığıdır. Cennet anaların ayaklarının altındadır. İnancımız budur" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı yapıldı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137