Kadınlar “Yeter Artık” Diyerek Açıklama Yaptı

Hicret Mahallesi’nde yaşanan sorunlar mahalledeki kadınların canına tak etti ve sokağa çıktı. Mahalledeki kadınlar yaşadıkları sorunları tek tek anlattı ve sorunların çözülmesini talep etti. Mahalledeki kadınların en çok şikayet ettikleri konu ise mahallede günlerdir internetin olmaması ve çözümü için de bir çalışmanın yapılmaması. Bu konuyla ilgili de öyle bir iddia ortaya atıldı ki yaşananları kısa özeti niteliğinde oldu.

Kadınlar “Yeter Artık” Diyerek Açıklama Yaptı

Hicret Mahallesi’ndeki kadınlar mahallede yaşanan sorunlara dikkat çekmek için sokağa çıkı.

Mahallede; başta internet sorunu olmak üzere otopark ve deri fabrikası sorunu yaşanıyor.

Hicret Mahallesi’ndeki kadınlar seslerini duyurmak için sokağa çıktılar ve açıklama yaptılar. Ana gündem maddelerinde ise günlerdir yapılmayan internet hatları vardı. Mahalle sakinlerinin ve muhtarın iddialarına göre internet için durum bildirildi ama yanıt olarak bakın tanıdığınız var mı cevabı alındı.

“KOMŞUYA DEMİŞ BAKAN TANIDIĞINIZ VARSA HABER VERİN “

Hicret Mahallesi sakinlerinden bir kadın, “Bir sürü sorunumuz var. Ama şu anda otoparkın kalmasını istiyoruz. Buradan mesela doğalgaz hattı çekilmiş. Üzerinde benzinli araçlar var. Bir tanesi patlasın bir sürü tehlike. 1 haftadır bizim Türk Telekom’a bağlı internet hattımız kesilmiş ama kimse ilgilenmiyor. Hatta biri komşuya demiş bakan tanıdığınız varsa haber verin onlar Türk Telekom’a ulaşırsa belki açılır. Bakan tanıdığı olmayan artık hiçbir şeyden faydalanmasın mı? Kenara çekilip beklesin mi? ne yapmamız gerekiyor? Söylüyoruz iptal etmiyorlar. İptal edemeyiz. 6 aya kadar da internet vermiyoruz. Dondurun bekleyin. Niye öyle bir mecburiyetimiz var mı bizim? Bizim mahalle biraz kenarda kalmış mahalle. Her zaman böyle kenarda beklemeliyiz? Şimdi bize diyorlar ki sesinizi niye çıkarmıyorsunuz. Sesimizi çıkarıyoruz dinlemek istemeyen duymuyor. Doğalgaz kullanamıyoruz. Yok, şurada burası var, bu arsa vardır buraya kadar gelmiş, buraya kadar gelmiyor. Bu mahallenin ne gibi kötü özelliği var ki her kötü şeyden faydalanıyoruz. Faydalanıyoruz diyeceğim çünkü kötü olan her şey burada” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKSIZ BİR ORTAMDA YAŞIYORLAR”

Mahalle sakinlerinden diğeri ise, “Doğalgazımız yok, fabrikadan otoparktan dolayı, kesimhane var, deri fabrikası var, pimapen fabrikası var, ileride okulun karşısında güneş enerjisi fabrikası var. Bunlar hep kimyasal maddeler. Bizim çocuklarımız sağlıksız bir ortamda yaşıyorlar. Bir yangın çıkarsa bir çocuk veya biri sigara atarda yangın çıkarsa bu arabalar havaya uçunca bu mahalle sağlam kalır mı sizce. Köpek var çocuklarımız okula gidemiyor bile” diye kaydetti.

“HANGİ SORUNUMUZLA İLGİLENECEĞİMİZİ ŞAŞIRIYORUZ”

Başka bir vatandaş ise, “Hangi sorunumuzla ilgileneceğimizi şaşırıyoruz artık. Ama şu anda en önemlisi şu doğalgaz birde bir haftadır internetler kesik. Bize hiç lazım olmasa bile ne hakla bize diyorlar ki bakan olursa yapın. İnternetin olmama sebebi kablolar çalınmış. Ama kabloları biz çalmadık. Biz gidip kapısında bekleyecek miyiz? Kablolar çalınmasın diye oturacak mıyız? Ne yapmamız gerekiyor?” açıklamalarında bulundu.

“KİMSE KULAK ASMIYOR”

Mahallelilerden biri, “Biz buraya imar istiyoruz. Doğalgaz kullanamıyoruz, hiçbir şey yapamıyoruz. Deri fabrikası var burada, et fabrikası var. Onun kokusundan dışarı çıkamıyoruz. Kokudan kapıya çıkamıyoruz. Birkaç defa dilekçe topladık ama sonuç alamadık. Yazın eylem yapıldı zabıta da geldi 1-2 gün kapatıldı sonra bir daha açıldı. Yani kimse kulak asmıyor” ifadelerini kullandı.

“İMZA TOPLUYORUZ BELEDİYEYE GÖTÜRÜYORUZ GELİYORUZ BOŞ”

Hicret Mahallesinde oturan vatandaşlardan biri de, “Orada bir yangın çıksa doğalgaz ver Allah korusun her şey başımıza gelebilir. Ayriyeten dericiler bizi kokudan öldürdü. Onu da halletsinler. İmza topluyoruz belediyeye götürüyoruz geliyoruz boş. Böyle olmaz ki. Ama her gün her gün gelin siz burada oturun biz çarşıda oturalım. Bakalım siz kokuya dayanıyor musunuz? Kemik kokusunu yakıyorlar evimizde duramıyoruz, oruç tutamıyoruz. Allah rızası için bunu kaldırın. Başka diyeceğim yok. Gelen misafir evimize gelmiyor sizden koku geliyor diyorlar. Ne yapalım? Söyleyin. Neresi ise söyleyin oraya başvuralım. Belediye midir, valilik midir? Valilik bir kere geldi ne yaptılarsa boş yine gitti. Bu kokudan bizi kurtarın” açıklamalarını kaydetti.

“HİCRET MAHALLESİNE SAHİP ÇIKILSIN”

Hicret Mahallesinin kaderine terk edildiğini vurgulayan vatandaşlardan biri, “Hepimiz faturalarımızı ödüyor. Ne gerekiyorsa belediyeye ödüyoruz ve hizmet görmek istiyoruz. Kaderine terk edilmiş bir mahalle burası. Onun için biz sahip çıkılsın istiyoruz. Hicret Mahallesine sahip çıkılsın devletimiz tarafından, belediyemiz tarafından” diye kaydetti.

GÜLBASAN: BEN BÖYLE BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GÖRMEDİM

“Vatandaş haklı diyen” Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, yetkililere seslenerek, “Vatandaşlarımız şikâyetçi. Yaklaşık 1 aydır bunlar Telekom’a gidip geliyorlar.  Bugünde valiliğe gitmiş dilekçelerini vermişler. Ben burada Telekom’a hayret ediyorum. Vatandaşlara demiş 6 ay içinde yapacağız. Burada kablo kopmuş, bir Telekom nasıl millete 6 ay süre verir anlamadım. Vatandaşlardan sürekli faturayı da alıyor. Buradaki evlerin tamamı şu an internet kullanmadan fatura ödüyor. Vatandaşlar oraya gittiği zaman gidin 6 ay sonra yapacağız demişler. Hatta dalga geçmişler bakan varsa arasınlar ancak yaparız diye. Böyle bir devlet kurumu olur mu? Biz konuştuğumuz zaman diyorlar ki muhtar konuşuyor. Ama vatandaşlar bizi rahat bırakmıyor ki. Vatandaş haklı. Arka taraftan da vatandaş gelmiş yolu kapatmış. Bu nasıl sahipsizlik, ben böyle bir yönetim anlayışı görmedim. Hiç yol kapanır mı? Buralarla valilik mi, savcılık mı ilgileniyor kim ilgileniyorsa ilgilensin” dedi.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 20:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
yalnız kurt
yalnız kurt - 4 yıl Önce

seçim dönemi dedik size;yapmayın etmeyin bu defa oy vermeyin ki size de eşit hizmet gelsin...Ama dinlemediniz yani kabahat biraz da sizin...Allahtan muhtarınız var da sorunları iletiyor...

SIRADAKİ HABER

banner137