AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından Nurettin Ardıçoğlu Kongre Salonu’nda “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” konulu konferans düzenlendi.

Girişimci Ayfer Yıldırım, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu sayesinde yaptıkları istihdamı anlattı.

ŞAVLI: GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZA NE TÜR DESTEKLER VERDİĞİNİ ANLATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Elazığ Kadın Kolları İl Başkanı Canan Şavlı, “Bizlerde illerimizde girişimci kadınlarımıza yardımcı olmak, yönlendirmek, kurumlarımızın bu konuda girişimci kadınlarımıza ne tür destekler verdiğini anlatmak için çalışıyoruz. Geçmişi unutursak geleceğimize yön veremeyiz. Nereden nereye geldiğimizi hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. Bende Elazığ’dan diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımıza borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalışacağız. 2023-2053-2071 hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BİREYSEL VE TOPLUMSAL ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNÜN AÇILMASI GEREKİR

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Bireysel ve toplumsal özgürlüklerin önü açılmadığı sürece hiçbir yerde hiçbir başarının gerçekleşmesi mümkün değildir. Onun için öncelikle toplumlarda bireysel ve toplumsal özgürlüklerin önünün açılması gerekir. İşte bu giriş cümlesinin hayata geçirilmiş biçimini çok değerli Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız yiğit insan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmiştir. Her bir ilmin, her bir kazanımın, her bir başarının kendisine has bir zekat biçimi vardır. Bugün kadınlarımızın da; kadınlarımız dışında bu ülkede yaşayan bireysel ve toplumsal özgürlüklerine kavuşmuş her insanın kazanımını daha çok çalışarak vermek zorundadır. Eğer bir bunları çok basit kazanımlar olarak görürsek 19 yılda kazandıklarımızı Allah muhafaza etsin bir başka ney düğü belirsiz insanların eline geçtiğinde 19 gün bile sürmeden kaybedeceğimize hiç şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

BALIK: AK PARTİ HÜKÜMETLERİ HER ZAMAN KADIN DESTEĞİNİ HER ZAMAN ARKASINDA HİSSETTİ

Anayasadaki kadınlara ayrımcılık yasasına dikkat çeken AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Cumhurbaşkanımızın bir sözü var ‘kadınlar yalnızca siyasetin nesnesi değil, öznesidir’ diyor ya. Bana göre kadınlar hayatın nesnesi değil hayatın tam olarak öznesidir. Burada hayatın öznesi olmuş, hayatın yükünü sırtlamış ve her alanda kadınların güçlü olabileceğini, her alanda kadınların çalışılabileceğini gösteren Elazığlı, Elazığ’ın çocukları güçlü kadınları görüyorum. Ben sizlerden biri olmaktan gurur duyuyorum. En çok gençlerimize ve kadınlarımıza destek verdik. Kadınlarımız için anayasa maddesi ayrımcılık maddesi koyduk bakın. Anayasada kadınlara ayrımcılık maddesi koyduk ve kadın eşitliğini koyduk. Bununla birlikte desteklerden en çok kadınlarımızı ve gençlerimizi kullandırdık. En çok onları sahiplendirdik. Ve kadınlarımızın hayatta daha görünür ve daha var olmasını sağladık. Bu yüzdendir ki AK Parti hükümetleri de her zaman kadın desteğini her zaman arkasında hissetti” diye ifade etti.

ERONAT: KADINLARIMIZA İMKAN VERİRSEK VALLAHİ DÜNYAYI DA TÜRKİYE’Yİ DE YERİNDEN OYNATIRLAR

AK Parti Kadın Kolları Başkanvekili Yerel Yönetimler Başkanı Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “Bugün AK Parti’nin başarısının arkasında da bu inanmış kadınlar yatıyor. Bu inanmış kadınların mücadelesi, bu inanmış kadınların başarıları yatıyor. Kadınlar olmazsa AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘yarım kalır’ kesinlikle söylemek istiyorum. Arşimet’in bir cümlesi vardır kaldırma kuvvetini bulan bilim adamı ‘bana bir uzun çubuk bir de bir dayanak  noktası verin’ demiş. ‘Dünyayı yerinden oynatayım.’ Bende diyorum ki kadınlarımıza imkan verirsek vallahi dünyayı da Türkiye’yi de yerinden oynatırlar” şeklinde ifade etti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanvekili ve Siyasi Hukuku İşler Başkanı Fatoş Gürkan moderatörlüğünde düzenlenen konferansta istihdam sağlayan kadınlar tecrübelerini anlattı kurum müdürleri de kadınlara tam destek sözü verdiler.