Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar başta İzzetpaşa Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu.

İftarın hemen ardından başlayan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kandil programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Mevlidi Şerif ile devam eden programda Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya vaaz verdi.

Eller semaya açıldı dualar edildi.

SARIKAYA: BUGÜN BİNLERCE KEZ HAMT EDİYORUZ

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Ramazan’ın manevi ikliminin zirvesi olan bir geceyi idrak ediyoruz. Bu gece leyleyi Kadir’dir. Kadir Gecesi’dir. Her türlü takdirin Rabbimiz tarafından yapıldığı mübarek bir gecedir. Bu geceyle ilgili Rabbimiz Tefala Kur’an-ı Mübinin de 97. Surede buyurur ki; ‘Biz onu yani Kur’an-ı Kadir Gecesinde indirdik’ Orada Rabbimiz Teala doğrudan doğruya üçüncü şahıs zamiri kullanarak Kur’an a ayrı bir önem ayrı bir değer ad ediyor ve ‘biz onu Kadir Gecesi’nde indirdik’ buyuruyor. Rabbimizin ayetlerinde belirttiği gibi demek ki melekler bizi, toplumumuzu ziyaret ediyor. Ne mutlu Ümmeti Muhammed olana, ne mutlu o şanlı Peygamberin ümmeti olana. Allah’u Teala’ya bugün binlerce kez hamt ediyoruz, şükrediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL