Elazığ Müftülüğü tarafından Ramazan Ayı’nın feyzinin ve bereketinin anlaşılmasının kolaylaştırılması amacıyla düzenlenen vaazlar devam ediyor.

İzzetpaşa Camii’nde verilen vaazlarda bu kez “Kadir Suresi ve Kuran’ın kadri” konusu ele alındı.

Uzman Vaiz Oktay Demirbaş tarafından verilen vaazda Kadir suresinden ayetler okunarak, Allah’ın cömertliği anlatıldı.

DEMİRBAŞ: ARAMAKLA BULUNMAZ. AMA BULANLAR HEP ARAYANLARDIR

Kadir gecesiyle ilgili 40’a yakın görüş olduğunu belirten Demirbaş, kadir gecesinin hikmetini anlatarak, “Rabbimiz sadece bir geceye sığdırılmış bir kulluk bizden istemiyor. İnsanlar, kullarım sadece bu geceye güvenir diğere geceleri ihmal ederler diye Kadir Gecesi gizlenmiş. Arayalım diye. Kim gibi? Hacer anamız gibi. Nasıl ki Hacer anamız Safa ile Merve tepelerinde koştu, İsmail’ine zem zem ulaştırmak, suyu ulaştırmak, İsmail için bir çaba bir say içerisine girdi, bizlerde Ramazan’ın günlerini Safa ve Merve olarak bilip ramazan ayında koşacağız, say edeceğiz ki Kadir zem zemine ulaşalım diye. Aramakla bulunmaz. Ama bulanlar hep arayanlardır. Çaba sarf edenler, emek verenlerdir. Rabbimiz bize hep o mesajı veriyor.  Allah Kadir Gecesini arayıp ta onu ihya etme adına sürekli bir çaba, sürekli bir say gayret çabası içinde olanlardan bizi eylesin” dedi.

DEMİRBAŞ: KUR’AN’IN İNDİRİLDİĞİ GECE BİN AYDAN HAYIRLI GECEDİR

Uzman Vaiz Oktay Demirbaş, “Kur’an’ın indirilmeye başlaması, cahiliye gecesinin ışığa kavuşması, paramparça olmuş, susuzluktan kavrulmuş toprağın su ile buluşması idi. Ondan sonra hasretle beklenen Allah’ın son mesajı gelmiş, insanlık o mesaja tutunarak doğru yolu bulabilmiş. İlahi rehberlik sayesinde cahiliye karanlığından kurtulabilmiş. Susuzluktan ve manasızlıktan ölmek üzereyken zulümden, karanlıktan, adaletsizlikten ölmek üzereyken Allah’ın vahiy imdadına yetişmişti. Bu yüzden Kur’an’ın indirildiği gece bin aydan hayırlı gecedir”ifadelerini kullandı.