Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 'Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında Elazığ'da, Orman Bölge Müdürlüğü sağlık çalışanları için hatıra ormanı oluşturdu.

Tarihi Harput Mahallesi'ndeki etkinlikte sağlık çalışanları için 'Kahraman sağlık çalışanları hatıra ormanı' oluşturuldu.

Etkinlik kapsamında Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, İl Sağlık Müdürü Cahit Polat ve sağlık personelinin katılımıyla fidan dikimi yapılarak can suyu verildi.

Kentte ay sonuna kadar 223 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

ÇETİNER: SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADIK

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, Pandemi sürecinde özveri göstererek hizmet veren sağlık çalışanlarını unutmadıklarını belirterek, “Bu süreçte sağlık çalışanlarını biz Tarım Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü olarak unutmadık. 81 ilde sağlık çalışanları adına Kahraman Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanını tesis etmek için birer hatıra ormanı ve fidanları toprakla buluşturmak üzere bugünde Elâzığ’da Harput’ta tekrar bir fidan dikim etkinliğimiz olacak” dedi.

POLAT: CANLARI PAHASINA ÇALIŞTILAR

Pandemi sürecinde Elazığ olarak başarılı bir süreç yönettiklerini ifade eden Elazığ Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, sağlık çalışanları için oluşturulan hatıra ormanın da emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizde yerelde Elazığ olarak gerçekten Pandemi sürecinde oldukça başarılı bir süreç yönetmekteyiz. Hiç kuskusuz bu Pandemi sürecinde en çok çabası olan ve fedakârca çalışan insanlarda sağlık çalışanları. Canları pahasına bu süreçte çalıştılar ve şu anda da çalışmaya devam etmekteler. Bugün başta Sayın Valimiz, Orman Bölge Müdürümüz tarafından organizasyon düzenlenmiş. Burada kahraman sağlık çalışanları adına bir hatıra ormanı düzenlenmiş. Tabi ki bu tür organizasyonlar biz sağlık çalışanlarının motivasyonlarını arttırmakta, yorgunluğumuzu almakta. Onun için ben başta bu organizasyonu düzenleyen Sayın Valimize, Orman Bölge Müdür’ümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ABBASOĞLU: AĞAÇ DİKME SEFERBERLİĞİMİZİ BAŞLATTIK

Elazığ Valisi Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, ağaçlandırma seferberliğinde Elazığ olarak 30 kasım sonunda kadar 223 bin fidanın toprakla buluşacağını söyleyerek, “Bu seferberlik kapsamında her gün bir bölgede bir etkinlik olacak. Günlük 7 bin 700 fidan dikilecek şekilde ağaç dikme seferberliğimizi başlattık. Sayın Valimizin talimatları gereği bugün kahraman sağlık çalışanları ile ilgili etkinliğimiz vardı. Yarın da belli konularla beraber toplam otuz kasım sonuna kadar iki yüz yirmi üç bin fidanımızı toprağımızla buluşturacağız. Burada emeğini esirgemeyen başta Orman Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere tüm çalışanlarımıza, kahraman sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah fidan dikilmedik yer kalmaz. Hep beraberde Elazığ olarak vatandaşlarımızın katılımıyla bir şenlik havasında fidan dikimini gerçekleştiririz” dedi.