Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Bahreyn’den Elazığ’a gelen yabancı yatırımcılar ile ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

Vali Kaldırım Elazığ’a gelen heyetin Elazığ’da gördüklerinden çok etkilendiklerini ifade etti.

KALDIRIM: ŞİMDİYE KADAR GÖRDÜKLERİNDEN ÇOK ETKİLENMİŞLER

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bahreyn’den geliyorlar. Hem Bahreyn İş Adamları Derneği’nin başkanları burada. Üyeleri burada. Çok büyük iş adamları. Birsi Albaraka’nın sahiplerinden. Çok büyük firmaları olan, değişik alanlarda faaliyet gösteren; turizmden mobilyaya, oradan hizmet sektörüne kadar birçok alanda gerçekten burada hem ticaret yapan hem de dünya genelinde yatırım yapan firmalar buradalar. Sekiz çok kaliteli, çok değerli iş adamı buraya geldiler. Ticaret odamız ve kalkınma ajansı iş birliğinde güzel bir etkinlik programı oldu. Şimdi görüşmelerini yapacaklar. Bu zaten Doğu Bölgesi’nde ilk defa gerçekleşti. Ankara’dan sonra ilk defa Doğu’ya geliyorlar. İlk defa da ilimize gelmiş oldular. Şimdiye kadar gördüklerinden çok etkilenmişler. Bunu ifade ediyorlar” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: İNŞALLAH BURADAN ELAZIĞ’A DÖNÜK YATIRIMLAR ÇIKAR

Vali Kaldırım, “İnşallah sonuçları hayırlı olur. Zaten hedefimiz Elazığ’ı dünyaya açmak. Bununda yolu; iş dünyasıyla olur. Başka kimseyle olmaz. Bunu başaracaksan iş yapmakla, dünyayla ağ kurmakla, ticaret ağlarını geliştirmekle ve bu tür karşılıklı iş birlikleriyle olur. Elazığ’a çok kaliteli üretimler var. Bütün sektörlerde, bütün alanlarda inşallah hem güzel ticaret açısından verimli sonuçlar çıkar ayrıca yatırım potansiyellerine bakıyorlar. Kendilerine yatırım potansiyellerini sunduk. İnşallah buradan Elazığ’a dönük yatırımlar çıkar. Bugün buradalar, yarın sabahta buradalar. Hem iş adamlarıyla görüşüyorlar hem OSB’ye firma ziyaretleri olacak. ben güzel sonuçlar çıkacağından, verimli olacağından eminim. Buradan iş potansiyeli çıkar. Hem ilimize hem de Türkiye’ye güzel, ciddi katkılar verirler. Şu ana kadar son derece memnunlar. İnşallah gayet memnun şekilde de buradan ayırırlar” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL