Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, “Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Elazığ Vizyon” toplantısı düzenledi.

PEKER: ELAZIĞ’IN İLERİKİ VİZYONLARI GÖRÜŞÜLECEK

Açılış konuşmasını yapan STK Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Peker, “Elazığ vizyonu toplantısına hoş geldiniz. Bugün burada  Elazığ vizyonu olarak 2023 vizyonu, 2053 vizyonu, 2071 vizyonuna kadar gidebileceğimiz bir konuda sizlerin değerli görüş ve katkılarını sayın valimiz, onurlandırmış olacaklardır” diye konuştu.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Elazığ’da faaliyet gösteren sendika ve dernek başkanları katıldı.

ARSLAN: GELECEK YILLAR ADINA ÇOK CİDDİ KAZANIMLAR OLACAKTIR

Toplantının açılışında konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Valiliğimizle, belediyemizle ve sizlerle birçok projeyi birlikte yürütmeye çalışıyoruz. İş dünyasının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılama, şehrimizi hak ettiği noktaya taşıma adına. Bu fırsatları bize verdiği için değerli yöneticilerimize tekrardan teşekkür ediyoruz. Sunumumuzda tüm kurumlarına ortak bir şekliyle, müşterek bir şekliyle yürüttüğü birçok konu var. Burada belediyemizin de içinde olduğu, STK’ları da içinde olduğu, valiliğimiz ve belli kurumların da içinde olduğu ciddi çalışmalarımız var. Umuyorum bu toplantı neticesinde ortak akıl ile çok güzel kararlar alınacak ve şehrimiz adına bahsettiğimiz gelecek yıllar adına çok ciddi kazanımlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: BİRLİK OLMADIĞI ZAMAN PROJELER SADECE KAĞIT ÜSTÜNDE KALIR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu tür toplantılar ortak aklı bulmak için, ortak hedefleri koymak için, değerlendirme için ortak hedefleri belirlemek için gerçekten önemli toplantılar. Elazığ iddialı bir şehir, hedefleri olan bir şehir. Sadece bölgesinde değil, Türkiye’de ve bulunduğu coğrafyada önemli bir yatırım şehri. Önemli bir turizm şehri, önemli bir destinasyon. Önemli bir kalkınma merkezi ve projelerle konuşulan, projelerle gündeme gelen, projeci bir şehir olma hedefinde. Dolayısıyla bu projelerin ortaya konurken çok detaylı bir şekilde konuşulması, tartışılması, ortak aklın bulunması, vizyonun beraber belirlenmesi ve herkesin bunu bütün şehrin bütün kesimleriyle beraber belirlenmesi ve şu an bütün şehrin bütün kesimleriyle, aktörleriyle sahiplenmesi önemli. Birlik olmadığı zaman zaten projeler sadece kağıt üstünde kalır” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: SORUNLARA POZİTİF YAKLAŞMAMIZ LAZIM

Vali Kaldırım, “Sorunu bir sorun olarak değerlendirip ortaya koymak sorunu çözülmez hale getirmek vardır, bir de sorunu fırsata dönüştürmek, sorunu sorun olmadan öte; sorunu bir fırsat olarak görüp oradan bir proje çıkarmanın çok daha önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bakış açımız, bakış perspektifimiz bu noktadan olursa bu zaviyeden olaylara bakarsak, pozitif bakarsak, her sorunu aynı zamanda bir fırsat, bir proje olarak değerlendirirsek çok yol almış oluruz diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu tür platformlarda, bu tür ortamlarda çok değerli STK’ların, STK temsilcilerinin, yöneticilerinin iş dünyasının şehrin esas aktörleri olarak ortaya koyacakları görüşler fevkalade önemlidir. Elazığ’da sorunlar konuşulmuyor mu konuşuluyor. Gündeme getiriliyor. Ama bazen sorunlar projelerin olumlu yaklaşımın, pozitif yaklaşımın önüne geçebiliyor. Burada bu açıdan hepimize çok büyük görev düşebiliyor, çok büyük sorumluluk düşüyor. Özellikle pozitif perspektifken olaylara yaklaşırsak; toplumunda bütün kesimlerini temsil eden sorumluluk sahibi kişiler olarak doğru adım atmış olacağımızı düşünüyorum” dedi.

KALDIRIM: ELEŞTİRİLİRKEN ÜSLUP ÇOK ÖNEMLİ

Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını ifade eden Vali Kaldırım, “Dünyada yerel markalar, yerel değerler çok ön plana çıkıyor. Yerel üretimler, yerel üretim merkezleri, lokal üretim merkezleri kalıpları, modelleri çok ön plana çıkıyor. Bir yanda globalleşmenin getirdiği yoğun rekabet var ama ortaya getirdiği, önümüze koyduğu ciddi bir fırsat var. Bu perspektiften değerlendirme yaparsak bugün yapacağımız tartışmaları da ben proje odaklı yaparsak; eleştirelim, eleştirilerimiz olsun ama eleştirilirken bile üslup çok önemli. Pozitif olmak çok önemli, yapıcı olmak çok önemli. Bu şekilde davranırsak emin olun Elazığ geleceğe ortak pencereden bakacaktır, ortak vizyonla bakacaktır, hedefi ortak olacaktır” diye ifade etti.

SEÇGİN: 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZ FAALİYETİNİ SÜRDÜRMEKTE

ETSO Proje Yatırımlar ve İzleme Koordinatörü Osman Seçgin, “En önemli projelerimizden organize sanayi bölgelerimiz yer aldı. 1980’li yılların başında 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin temeli atıldığında bugün 6 bin 300 hektar alanda 250 işletme 165’i aktif ve yaklaşık 6 bin çalışanıyla 1. Organize Sanayi Bölgemiz faaliyetini sürdürmekte” ifadelerine yer verdi.

Toplantı oda ve dernek başkanlarının önerilerini sunmasıyla devam etti.

HABER: SITKI TAŞEL