Kamu Sen üyeleri, Öğretmenevi önünde bir araya gelerek, TBMM’de yapılacak bütçe görüşmelerinde memurların unutulmaması için çağrıda bulundu.

ÇERKEZ: TÜİK’İN ENFLASYONU CEBİMİZE YANSIYAN ZAMLARI GÖRMÜYOR

Toplanan grup adına açıklama yapan Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, “Önümüzde enflasyonun ısınma, elektrik, gıda harcamalarının en fazla artacağı Kasım ve Aralık enflasyonu var. Onlarda eklenince memur ve emekli maaşlarının iyiden iyiye eridiği daha net biçimde ortaya çıkacak. Maliye bakanlığım bile açıkladığı enflasyona itibar etmiyor. Olacak, yeniden değerlendirme oranlının %22.58 aratacağını söylüyor. Bir bakıma resmi rakamlar birbirleri ile çelişiyor. TÜİK’in enflasyonu cebimize yansıyan zamları görmüyor. Maaşlar iktidarın pembe hayallerine göre, vergiler ve zamlar acı gerçeklere göre belirlenmesin. Kaşıkla verilip, kepçe ile alınmasın” dedi.

ÇERKEZ: İDAM FERMANINI İMZALAMIŞ OLACAKTIR

Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen 2020 yılı merkezi yönetim bütçe tasarısında memur maaşları ile ilgili düzenleme eklenmesi gerektiğini ifade eden Çerkez, “Bu bütçeye karşı olduğumuzu, bu bütçede memur olmadığını, bu bütçenin de memurun bütçesi olmadığını her yerde dile getiriyorum. 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Eğer tasarı bu hali işle komisyondan geçerse bir daha değiştirilmesi mümkün değil. Eğer komisyon tasarıyı bu hali ile onaylarsa idam fermanını imzalamış olacaktır. Bu nedenle tasarıya memur maaşlarına ilişkin bir düzeltme eklenmek zorundadır. Ardında da bir memur paketi hazırlanarak sözleşmeli personele kadro başta olmak üzere bayram ikramiyesi, ergi dilimleri mülakatın kaldırılması 3 bin 600 ek gösterge, yardımcı hizmetler gibi konular acilen çözülmelidir. Biz bu konuda hazırladığımız mektupları ülkemizin her köşesinden sayın cumhurbaşkanına, cumhurbaşkanı yardımcısına, siyasi partilerimizin gurup başkan vekillerine ulaştıracak ve bir çözüm üretilmesini isteyeceğiz” diye kaydetti.