Türkiye’nin düzenlediği sınır içi ve sınır ötesi operasyonlarla ağır kayıplar veren PKK/KCK yönetiminin tedirginliği her geçen gün daha da artıyor.

Kandil, Avrupa kadrolarını analiz yapamadığı, gelişmeleri doğru okuyup yorumlayamadığı ve Kandil’i yeterli şekilde bilgilendirmediği için de eleştirdi. Örgüt, mensuplarına kendisine çekidüzen vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Dış İlişkiler İyi Değil

Kandil’deki PKK üst yönetiminin, PKK Avrupa yapılanmasına yönelik;

Avrupa’daki PKK/KCK mensuplarının faaliyetlerinin ve mevcut dış ilişkilerin, istenilen seviyede ve yeterli olmadığı,

İsveç’in, stratejik olarak PKK ile dost olduklarını belirtmesine rağmen NATO üyeliği beklentisi nedeniyle Türkiye’ye taviz verdiğini eleştirileri getirdiği öğrenildi.

Avrupa Dışı Ülkelerle de Diplomasiyi Artırın

Avrupa alanındaki örgüt yapısından beklediği performansı bulamayan Kandil’in, örgüt mensuplarına Hindistan, Afrika ve ABD’ye yönelik çalışma yapması talimatı da verdi.

PKK üst yönetimi ayrıca Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, CPT, OPCW, IPPNW gibi kurumların örgüt lehine kararlar alması için yapılan çalışmaların artırılmasını da istedi.

Avrupa kadrolarına, bu kurumlara “baskı”  yapılabilmesi için kurumların rolü, misyonu, bağlı oldukları devlet veya kurumlar ile finansmanını sağlayanlar hakkında bilgi toplanması talimatı verildi.

Keban’da İşçi Alımı Yapılacak Keban’da İşçi Alımı Yapılacak

Örgüte destek veren Avrupalı parlamenter ve avukatların da 2023 yılında örgüt elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşebilmek için Türkiye'yi ziyaret etme planları olduğu öğrenildi.

Avrupa’daki Örgüt Mensupları Tedirgin

Öte yandan, PKK ile iltisaklı şahısları Türkiye’ye iade edilme korkusu sardı. 02.12.2022’de İsveç’ten sınır dışı edilen Mahmut Tat’ın Türkiye’ye iade edilmesi diğer örgüt mensuplarında çekincelere neden oldu.

Avrupa’da barınan çoğu örgüt mensubu Türkiye’ye iade edilme ya da sınır dışı edilmekten korkuyor.