Malatya Valisi Aydın Baruş’un açıklamalarıyla birlikte tartışmaları beraberinde getiren Elazığ sınırları içerisinde yer alan “Karaleylek ve Saklı Kapı” kanyonlarına “bordo - beyazlı” Elazığspor bayrağı asıldı.

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Elazığ Şubesi Başkanı Yakup Baş ve yönetim kurulu üyeleri “Karaleylek ve Saklı Kapı” kanyonlarını ziyaret etti.

Kanyonlara “bordo - beyazlı” Elazığspor bayrağını asan ASRİAD Elazığ Şube Başkanı Yakup Baş, “bakir doğal varlığımıza sahip çıkıp yarınlara taşıma çaba ve gayesindeyiz” ifadelerini kullandı.

“HEYECAN VE MERAK UYANDIRMIŞTIR”

Yakup Baş, “İlimiz Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım tarafından geçtiğimiz günlerde keşfedilen ilimizin Baskil ve Keban ilçeleri sınırlarında bulunan isimlerinin de sayın valimiz tarafından verildiği gerek bölgemizde gerekse ülke çapında nadir görülen eşsiz doğa harikası olan “kara leylek ve saklı kapı” kanyonları gerek yerel gerek ulusal ve gerekse uluslararası düzeyde duyulmuş olup bu keşif turizm, kültür, tarih ve medeniyet açısından heyecan ve merak uyandırmıştır” dedi.

“SAHİP ÇIKIP YARINLARA TAŞIMA ÇABA VE GAYESİNDEYİZ”

Kanyonların önemine değinen Yakup Baş, “Kanyonalar çok sayıda yerli ve yabancı doğa sporcuları gezginler ve turistler tarafından da ilgi görmektedir. Bu ilgi ve alaka her geçen gün hızla artacaktır. Sayın Valimizin katkı ve destekleri ile beklenenden daha hızlı bir tanınırlık sağlanmıştır. Bütün bu güzel gelişmeler öncelikle yöre insanımızı umutlandırırken uluslararası düzeyde de milli ekonomiye turizm ve tanıtım yoluyla büyük katma değerler katacağı kuşkusuzdur. Biz bu dünya harikası olan bakir doğal varlığımıza sahip çıkıp yarınlara taşıma çaba ve gayesindeyiz. Başta ASRİAD Elazığ Şubesi olarak tüm Elazığlı hemsehrilerimizin düşünceleri bu beyanda açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur” şeklinde konuştu.