Kapalı Çarşı Esnafının ilk kez kendi finansman gücüyle gerçekleştirdiği fuar İzmir Bostanlı Semt Pazarı’nda açıldı.

Ankara, İstanbul ve son olarak İzmir için düzenlenen fuarın açılışına AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Nejat Alp, Elazığ Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top, Elazığlılar ve İzmirliler katıldı.

SESLİ: ELAZIĞ’I BURAYA TAŞIDIK

Kapalı Çarşı esnafları adına konuşan Evren Sesli, “Ömrüm zaten Elazığ’ın orciğini, pestilini binlerce olan ürünümüzü tanıtmakla geçti. Ömrümüzde Elazığ’ı tanıtmak içindi her şey. Asıl sancım şu, asıl sorunum şu; Bitlis günleri düzenleniyor gidiyorsun Bitlis günlerine Bitlisli yok. Diyarbakır günleri düzenleniyor gidiyorsun oraya Diyarbakırlı yok. Kayseri günleri düzenleniyor gidiyoruz Kayseri esnafı yok. Bakın şu an burada bir Elazığ’ı getirdik, bir Elazığ’ı buraya taşıdık. Ortalama 8 tır ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TOP: BU YAPININ BOZULMAMASI İÇİN BU TÜR DESTEKLERE İHTİYAÇ VARDIR

Elazığ Bakkallar Odası Başkanı Cebrail Top da, “Tabi ki ilimiz zor bir süreçten geçiyor bildiğiniz gibi büyük bir deprem yaşadık. Aynı kaderi İzmir’de yaşadı. Bizim halen binlerce dükkanlarımız yıkılıyor, yıkılmaya da devam ediyor. Tabi ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz hepsi tüm Türkiye tek yürek oldular. Ancak bunun üzerine de pandemi süreci geldi, kısıtlamalar geldi. En fazla etkilenen bizim esnaflarımız oldu. Toplumun birlik beraberliğinin sağlanmasında en büyük katkıyı bizim küçük ama yüreği büyük olan esnafımız sağlıyor. Esnaf sanatkarlarımız bu ülkenin çimentosudur. Bu yapının bozulmaması için bu tür desteklere ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.

ALP: ÜRÜNLERİMİZİN HEPSİ TESCİLLENDİ VE MARKALAŞMAK ÜZERE

Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Nejat Alp ise, “Kurucu derneklerimiz ve üyelerimiz ile federasyonumuz ve şahsım Elazığ’ımızın geçmişten gelen kültürel mirasıyla bu gibi etkinlikleri bugüne kadar taşımaktan onur duymaktayız. Kentlerin, ülkelerin gelişmelerinde, üretkenliğin, dünya sıralamasının elzem olduğu günümüzde orciğinden pestiline, leblebisinden badem şekerine içli köftesinden üzümüne birçok farklı ürünlerin olduğu ve aynı zamanda da hepsinin tescillendiği ürünler olarak da bunu söylemek istiyorum orciğimizden üzümümüze hepsi tescillendi ve markalaşmak üzere. Yönetim kurulumuz ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ENGİN: BUNLARI İZMİR’E GETİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Değerli milletvekilimiz, saygıdeğer belediye başkanımız, sayın valimiz çok değerli dernek başkanlarımız, federasyon başkanımız, Elazığlı hemşehrilerimiz, İzmirliler, Karşıyakalılar; hepiniz hoş geldiniz. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun. Bende dernekte olduğum için Elazığlı’yım. Dolayısıyla orcik, peynirli ekmek ve diğer ürünleri tatmış ve bunlarla büyümüş biri olarak bunları İzmir’e getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

TUGAY: BURADA BULUNMANIZ BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR KEYİF

Karşıkaya Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, “Elazığ tarihiyle zengin kültürüyle, zengin mutfağıyla özel müziğiyle, üzümüyle güzel insanlarıyla, sevgi dolu yüreği olan insanlarıyla çok mutluyuz. Bu münasebetle burada bulunmanız bizler için büyük bir keyif. Burada bulunduğunuz dönemde kentinizin kültürünü tanıtmak adına yapacağınız çalışmaların ülkemize katkılarına bende inanıyorum” diye ifade etti.

DEİRBAĞ: EMEĞİ GEÇEN TÜM KARDEŞLERİMİZE TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bu yıl ilkini Ankara’da, Çankaya’da yapmıştık. Elazığ ürünleri fuarı. Akabinde İstanbul’da Ümraniye’de Cebrail Bey’de ifade ettiler. Onun da organizasyonda büyük bir emeği var. Evren Bey’e unutmadan teşekkürlerimi arz edeyim. Elazığ belediye başkanımız olsun, emeği geçen bütün kardeşlerimize candan yürekten teşekkürlerimi arz ediyorum. Buradan Fethi Sekin kardeşimizin ismini de söylemek istiyorum. Büyük fedakarlık gösteren Elazığ’ımızın medarı iftiharı şehit kardeşimiz Fethi Sekin Bey’i de rahmet ve minnetle anıyorum. Allah yerini Cennet etsin, gani gani rahmet etsin inşallah. Ben hemşehrilerime buradan söyleyeyim; bu organizasyonda depremle, pandemiyle birlikte sıkıntı çeken esnafımız için bir bakıma can suyu oldu. Buradan Karşıyaka belediye başkanımıza da ben teşekkür ediyorum. Kucak açtığı için, organizasyona ev sahipliği yaptığı için. Emeği geçen tüm kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum” şeklinde ifade etti.

Fuar, 8 Kasım tarihine kadar açık olacak.