Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından, Elazığ'ın Maden İlçesi’nde beklenen kar yağışı etkisini gösterdi.

Maden’de meydana gelen kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

İlçede meydana gelen kar yağışının ardından İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışmalarını başlattı.

Etkili olan kar yağışı ile birlikte yer yer kuvvetli rüzgar beklendiğini aktaran Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Beklenen yağışların Adıyaman'ın kuzey ve batı kesimlerinde (Merkez, Çelikhan, Sincik, Gölbaşı, Tut) yer yer kuvvetli karla karışık yağmur(21-50 kg/m2) ve kar yağışı(10 cm üzeri) şeklinde; Elazığ'ın güneyi (Arıcak, Alacakaya, Sivrice, Maden); Malatya'nın güneyi ile kuzeyi (Doğanşehir, Yeşilyurt, Kale, Arguvan, Arapgir, Hekimhan Pütürge, Doğanyol ve Kuluncak); Tunceli'nin kuzeyi(Ovacık, Hozat, Pülümür, Nazimiye) ve Bingöl'ün kuzey çevrelerinde (Kığı, Adaklı, Karlıova, Yayladere, Yedisu) yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde meydana gelmesi beklenen buzlanma ve don olayına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.

VİDEO:

Elazığ’da Trabzon Hurması Fidan Dağıtımı Gerçekleşti Elazığ’da Trabzon Hurması Fidan Dağıtımı Gerçekleşti