Valilik bünyesinde hizmet veren mobil etkinlik tırı salgından etkilenen çocuklara moral ve motivasyon sağlamak, onları tedbirlerle ilgili bilgilendirmek için kilometrelerce yol katederek, köylere ulaşıyor.

Tırda görev yapan Ar-Ge biriminde görevli gençler, Türkiye'nin kültürel değerlerinden Karagöz ve Hacivat oyununu salgın sürecine uyarlayarak sahneliyor.

Köy çocuklarıyla buluşan gençler, salgına karşı bilgilendirdikleri çocukları çeşitli etkinliklerle de eğlendiriyor.

Gençlerin, Elazığ'ın Şahinkaya köyündeki Şahinkaya İlkokulunda düzenlediği etkinlik de beğeniyle izlendi.

Etkinliğin Ar-Ge biriminde görevli gençlerden Erhan Eğit çocukları dünyayı etkisi altına alan salgına karşı koruyup, bilgilendirmek için yola çıktıklarını söyledi.

"14 KURALI ANLATIP ZİHİNLERİNE İŞLİYORUZ"

Eğit, kontrollü sosyalleşmeye katkı sunmak istediklerini dile getirerek, "Çocuklar için geleneksel oyunlarımızdan Hacivat ve Karagöz'ü sergiliyoruz. Hacivat ve Karagöz'ü canlandırıyoruz, 14 kuralı anlatıp, onların zihinlerine işliyoruz." dedi.

Hacivat ve Karagöz oyununu 10 köy okulunda sahneleyeceklerini belirten Eğit, şehir merkezinde yaşayan çocukların sosyal aktivetelere daha rahat ulaştığını, bu nedenle kırsaldaki çocuklara yönelik etkinlik yaptıklarını anlattı.

Eğit, köylerde çocuklara valilikçe hazırlanan maske ve dezenfektanları da dağıttıklarını kaydetti.

Tiyatro oyuncusu Mahmut Yıldırım da köy köy gezip çocuklarla buluştuklarını, her etkinlikte temizliğe dikkati çektiklerini ifade etti.

"BERABER GÜLÜP BERABER EĞLENİYORUZ"

"Salgın tedbirleri olan 14 kuralımızı Hacivat ve Karagöz'ün kendi üslubuyla anlatmaya çalışıyoruz." diyen Yıldırım, onları eğlendirip, güldürürken, salgın ile mücadeleyi de öğretmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Yıldırım, "Beraber gülüp beraber eğleniyoruz. Çocukları eğlendirerek salgından korunmalarını sağlamak güzel." diye konuştu.

Öğrencilerden Asmin Kaptan, uzun zamandan sonra ilk defa eğlenme fırsatı bulduğunu söyledi.

KAPTAN: SALGIN İLE İLGİLİ BİZLERE BİLGİ VERDİLER

Kaptan, "Ağabey ve ablalarımız bizlere oyunlar oynattı. Hacivat ve Karagöz gösterisi yaptılar. Yaşadığımız salgınla ilgili bizlere bilgi verdiler. Arkadaşlarımla eğlenceli vakit geçirdik. Çok mutlu olduk. Vali amcamıza çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İnci Pelin Kaldı da tiyatro gösterisini çok beğendiğini, çok eğlendiklerini belirtti.

Salgından korunmak için 14 kuralı öğrendiklerini vurgulayan Kaldı, etkinlik için teşekkür etti.

Sarya Akar ise etkinliğin güzel geçtiğini dile getirerek, "Dans ettik, salgınla ilgili bize bilgi verdiler. Çok mutlu olduk." dedi.